Beginpagina > fotoboek > Kalmunai

Carmel Convent – Little Flower Girls Home te Kalmunai, Sri Lanka

Angela Koetsier is contactpersoon bij Stichting-AyubowanjpgContactpersoon: Angela Koetsier-van Uffelen

Angela vertelt:

“Kalmunai ligt ongeveer 80 kilometer onder Batticaloa, in het oosten van Sri Lanka. Van Negombo is het ongeveer 9 uur rijden, een behoorlijk stuk moet via de bergen.
Het Carmel Convent ligt in een gebied waar alleen moslims wonen. Het is ook het enige katholieke convent/school in de weide omgeving.
Het convent ligt in het noorden van Kalmunai, langs de grote doorgaande weg t.o.v. het ziekenhuis.

Er is een grote school bij het convent waar tamil meisjes uit een grote omgeving heen komen. Alleen het Jaffna en Mannar district komen hier niet naar toe.
De school staat als een zeer goede school bekend, daardoor komen de meisjes naar Kalmunai, ze zijn er intern.

Op het moment is sister Sriyapuspham er superior en er zijn nog 3 zusters.
In totaal zijn er 30 meisjes intern waarvan er 14 een sponsor hebben. De overige meisjes worden geholpen door hun familie.
De sponsor meisjes zijn van zeer arme huize.

In de vakantie stimuleert de zuster de meisjes zoveel mogelijk naar huis te gaan omdat ze het belangrijk vindt dat de kinderen gezinsleven moeten ervaren, wat voor hun toekomst ook belangrijk is.

Dit tehuis heeft ook de tusnami in 2004 meegemaakt. Onze stichting heeft inmiddels een nieuwe waterput laten bouwen zodat het tehuis in hun eigen water kunnen voorzien.

De meisjes slapen in stapelbedden, het ziet er allemaal sober maar schoon uit.

Het was erg fijn om eens in het tehuis van Kalmunai te kijken, de meisjes waren dan ook zeer verbaasd dat wij een dag met ze gingen optrekken, dit zijn ze helemaal niet gewend. Zoals ze al zeiden, “er komt nooit iemand”. Het ligt ver weg van de toeristische routes zodat er ook niemand even aan komt wippen. Wij hebben ze maar eens lekker verwend.

We hopen er nog vaak te komen.”

Voor alle schrijfouders van ieder actief tehuis met schrijfkinderen, maakt de contactpersoon 2x per jaar een nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van de actuele stand van zaken bij het tehuis. Klik op de link om de nieuwsbrief te lezen:

Bekijk waar Kalmunai ligt in Sri Lanka