Beginpagina > fotoboek > Mawadivembu

Marianayagam Girls Centre te Mawadivembu, Sittandi, Sri Lanka

Tilly Haasnoot is contactpersoon van meerdere kindertehuizen van Stichting AyubowanContactpersoon: Tilly Haasnoot-Retrot

Dit tehuis is een van weinige ashram’s die Ayubowan heeft. In een ashram zijn alle kinderen gelijk, het geld wordt gebruikt voor uw eigen kind, zover dat nodig is en voor anderen die dat harder nodig hebben. Het is bij veel tehuizen anders, maar op deze manier worden alle kinderen in het tehuis gelijk behandeld en is er weinig verschil tussen degenen met en zonder schrijfouder.

Schoolvakanties en schooljaar

Stichting Ayubowan steunt kindertehuis in MawadivembuDe meeste kinderen in de ashram gaan in de schoolvakantie naar huis.
Het schooljaar loopt van januari tot december. De grote vakantie is van half december tot begin januari de ‘wintervakantie’ is in juli en augustus. Kinderen gaan dan als het kan naar huis, maar als dat niet gaat blijven ze ook dan in de ashram.
Het O/level examen, na groep 12, wordt in december gehouden waarna de uitkomst in april komt. Het jaar erop kunnen de kinderen hun A/level examen doen, na hun examen verlaten de meeste meisjes de ashram om te trouwen, te gaan werken of door te studeren.

Bijzondere actie:

Bike for Children: In september 2005 vertrekt Yvette Heijnen uit Leeuwarden naar Turkije, om vanuit daar te gaan fietsen naar Syrië en vervolgens verder vanuit Delhi naar Sri Lanka. Dit doet ze voor het goede doel: de Stichting Ayubowan en met name het weeshuis ‘Marianayagam Girls Centre’ in Mawadivembu aan de oostkust van Sri Lanka. Daar was op dat moment dringend behoefte aan een nieuwe slaapzaal met stapelbedden en muskietennetten. Van matjes naar bedden, Yvette wil hiervoor zorgen. Met elke gefietste kilometer wil ze via sponsoring en donaties, geld inzamelen om zo deze weeskinderen een beter slaapcomfort te geven. Voor meer informatie kijk op www.bikeforchildren.com Na tien maanden te hebben gewerkt in Zuid-Afrika, heeft Yvette kunnen zien hoe kinderen in ontwikkelingslanden leven, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Hierdoor is haar motivatie om de kinderen in Sri Lanka te helpen, gegroeid.

Voor alle schrijfouders van ieder actief tehuis met schrijfkinderen, maakt de contactpersoon 2x per jaar een nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van de actuele stand van zaken bij het tehuis. Klik op de link om de nieuwsbrief te bekijken:

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Bezoek aan onze schrijfdochter

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief november 2015

Extra nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief oktober 2014