Beginpagina > fotoboek > Yatiyanthota

Good Shepherd Convent te Yatiyanthota, Sri Lanka

Natalie Zuidam is contactpersoon bij Stichting AyubowanContactpersoon: Natalie Zuidam

Yatiyanthota is een klein dorpje in het binnenland. Vanaf de hoofdstad Colombo of de badplaats Negombo aan de westkust van Sri Lanka is het ongeveer twee en half uur rijden. Hoe verder je het binnenland in rijdt, hoe smaller en bochtiger de wegen worden. Ook het landschap verandert: de drukte en chaos van de grote stad maakt plaats voor rubber- en theeplantages. Net buiten het dorp Yatiyanthota ligt aan de doorgaande weg de MH Perera school. Langs de school loopt een smal (onverhard) weggetje omhoog de berg op. Als de weg ophoudt, ben je aangekomen bij het Good Shepherd Convent.

Hier ligt Yatiyanthota in Sri LankaSinds mei 2013 is Sister Veronica de Sister Superior van het convent. In het convent wonen ongeveer tien meisjes. Sister Veronica heeft de meisjes in het convent opgenomen zodat de meisjes de gelegenheid krijgen om in de buurt van het convent naar school te gaan en te leren. De familie van de meisjes woont veelal op de plantages in de omgeving. Het is onveilig voor de meisjes om lange afstanden over de plantages naar school af te leggen. Daarnaast verdienen de ouders van de meisjes te weinig geld om het school gaan van hun kinderen te kunnen bekostigen. Tijdens de schoolvakanties gaan de meisjes terug naar hun familie.

Naast de kinderen in het convent zijn er ook kinderen uit het dorp die gesponsord worden. Deze kinderen wonen thuis bij hun families. De kinderen komen regelmatig langs bij Sister Veronica om te vertellen hoe het op school gaat.

In het weekend worden er verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Op zaterdag krijgen de kinderen Engelse les en muziekles en op zondag verzorgt Sister Veronica de zondagschool.

Doordeweeks is het een drukte van belang bij het convent. In het gebouw van het convent is een Montessori kleuterschool gevestigd. Hier komen de allerkleinste van het dorp naar toe om te leren en te spelen.

Voor alle schrijfouders van ieder actief tehuis met schrijfkinderen, maakt de contactpersoon 2x per jaar een nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van de actuele stand van zaken bij het tehuis. Klik op de link om de nieuwsbrief te lezen:

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsflits januari 2017

Nieuwsbrief oktober-2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief oktober 2014