Beginpagina > Nieuws > Doorleren is Doorgroeien

Hulp bieden, kinderen een kans geven, scholing is de toekomst; het klinkt allemaal geweldig, maar de wereld is groot, de wereld kan wreed zijn, hoe maak je een verschil? Hoe voorkom je dat hulp niet meer is dan de spreekwoordelijke “druppel op een gloeiende plaat”.

Volgens mij is zelfredzaamheid hierin de sleutel. Door kinderen, waarvan in principe niets meer werd verwacht dan leven in een moeras met een paar eigen dieren en een klein stukje land om eten te verbouwen, de kans te bieden zichzelf te ontwikkelen. De handvatten te geven om zichzelf op te trekken, om zelf te kiezen wat ze met hun leven willen doen. Mogelijkheden te laten zien en de mogelijkheden te geven zichzelf te ontplooien en te ontdekken. Door kinderen kind te laten zijn in een veilige omgeving.

Dit is altijd de kern geweest van Stichting Ayubowan en zal dit ook altijd blijven. Echter bieden we deze kinderen nu een extra kans, om verder te ontwikkelen dan wat wij in Nederland de middelbare school noemen; of dit nu leren is voor chirurg of voor timmerman, zolang we de kinderen maar de kans bieden te doen waar ze echt gelukkig van worden!

Zodra deze kinderen hebben geleerd een bepaald beroep uit te oefenen en daar ook geld mee verdienen zijn deze kinderen (inmiddels volwassenen) in staat om hun omgeving te versterken. Dit is zelfredzaamheid en zorgt voor een “sneeuwbaleffect” waarmee een land echt geholpen is!

Hier zet ik mij samen met Stichting Ayubowan voor in! Helpt u ook mee?

Arjan de Boer, bestuurslid Communicatie en initiatiefnemer van het ondersteunen van hoger onderwijs.

Je e-mailadres wordt niet getoond op de site Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*