Beginpagina > projecten > 25 kinderen in Noord Sri Lanka ontvangen tegemoetkoming studiekosten (Project 2013-01)

25 kinderen in Noord Sri Lanka ontvangen tegemoetkoming studiekosten (Project 2013-01)

Kort geleden ontvingen wij een aanvraag uit Jaffna voor ondersteuning in de studiekosten. Deze aanvraag is het gevolg van een studieproject die een zuster van Jaffna heeft gestart. Gezien de erbarmelijke leefomstandigheden van de Tamils in o.a. het Noorden is veel behoefte aan scholing. Door de toekenning van dit project kunnen ten minste 25 kinderen een studie volgen.
De kinderen die hiervoor in aanmerking komen leven in enorme armoede, en de meeste van hen hebben als gevolg van de verschrikkelijke oorlog is het beste geval nog slechts één ouder. Als er nog een ouder is moet die tegen een heel klein loon op het land werken.
Echter is vanwege de enorm gestegen voedselprijs van het kleine salaris niets meer over om het kind te laten studeren.

Om en voorbeeld te geven een kilo rijst inmiddels LKR 90, terwijl dat 9 maanden geleden nog maar LKR 30 was, dus een stijging van bijna 300%.

De status van dit project is dat het door het bestuur is goedgekeurd. De correcte rekening gegevens uit Sri Lanka zijn ontvangen en is het contract ondertekend uit Sri Lanka ontvangen.
De betaalopdracht is verstrekt en de ontvangst van het geld is bevestigd. De kinderen zijn inmiddels gestart met de studie en de eerste resultaten zijn positief aldus de zuster. toekomst door middel van de geboden mogelijkheid van het studeren tegemoet!

Het annual report over de maanden juli tot en met december 2013 is ontvangen en het geld wordt uitgegeven conform de afspraken in het contract.

Zoals aangegeven worden op dit moment 25 geholpen en op de foto’s van een aantal van de kinderen die door Ayubowan worden geholpen. Al met al zijn de kinderen dus goed bezig met hun studies en gaan zij een betere toekomst door middel van de geboden mogelijkheid van het studeren tegemoet!