Beginpagina > projecten > Aanschaf computers in de St. Mary’s Convent Pre-school (Project 2010-17)

Eind januari 2010 ontving Stichting Ayubowan een aanvraag voor het vervangen van enkele computers in de St. Mary’s Convent Pre-school in Magonna. De reden voor deze aanvraag is dat dit convent computerlessen geeft aan de 160 kinderen die daar verblijven. Alleen zijn de computers waarmee zij werken tweedehands computers die zij enkele jaren geleden hebben gekregen, waar nu geen onderdelen meer voor te krijgen zijn.

Dat is dan ook de reden dat er wordt gevraagd of het mogelijk is dat er twee á drie computers kunnen worden aangeschaft, aangezien het werken met computer voor de kinderen een goede aanvulling is op hun gangbare lesstof. Tenslotte wordt in Sri Lanka ook meer en meer met computers gewerkt.

Als Stichting zijn wij actief op zoek gegaan naar een sponsor voor dit project. Redelijk snel is een aanmelding gekomen van iemand die een familielid heeft die gaat trouwen en graag van het gekregen geld, een goed doel willen ondersteunen, wat gericht is op opleidingen. Dit sluit daar dan ook prima op aan.

De huidige status van dit project is dat het door het bestuur is goedgekeurd (aangezien een sponsor is gevonden) en bijdraagt aan onze doelstellingen. Inmiddels heeft de sponsor het bedrag naar onze stichting overgemaakt en is ook het contract ondertekend terug gekomen uit Sri Lanka. De bevestiging dat het geld in goede orde in Sri Lanka is aangekomen is ontvangen. Inmiddels zijn er twee computers aangeschaft, één nieuwe en één gebruikte. Binnenkort zullen er foto’s worden opgestuurd waaruit de daadwerkelijke aanschaf zal blijken. Verder heeft de zuster aangegeven dat zondag 12 september 2010 de lessen weer van start zijn gegaan.

Inmiddels zijn de foto’s van de nieuwe computers in ons bezit en kan worden geconcludeerd dat het project op positieve manier is afgerond. Bij de foto’s zat eveneens een kort briefje waarin Sr. M. Stichting Ayubowan (en in het bijzonder onze sponsor) bedankt voor deze gulle gave. Onderstaand een viertal foto’s die de nieuwe computers laten zien, de eerste foto laat overigens de “zegening” van de nieuwe computers en computerlokaal zien die door de priester is uitgevoerd.

De kosten voor dit éénjarige project zijn LKR 121.200 inclusief de transactiekosten en met de huidige wisselkoers is dit ongeveer € 864,07.