Beginpagina > projecten > Aanschaf nieuwe koelkast in het Good Shepherd Convent in Wahakotte (Project 2012-04)

Aanschaf nieuwe koelkast in het Good Shepherd Convent in Wahakotte (Project 2012-04)

Afgelopen maand kreeg Stichting Ayubowan van het Good Shepherd Convent in Wahakotte een aanvraag binnen voor de aanschaf van een koelkast. De reden hiervoor is dat de huidige koelkast kapot is gegaan en dit een essentieel apparaat om voedsel voor de kinderen vers te houden in het warme Srilankaanse klimaat.

Het probleem wat een kapotte koelkast met zich meebrengt is dat voedsel snel bederft waardoor het voor de keukenbrigade erg lastig is alle kinderen een “goede” maaltijd voor te zetten.

Daarom heeft het bestuur besloten deze aanvraag te honoreren, zodat hiermee wordt geborgd dat de kinderen geen bedorven voedsel te eten krijgen.

Inmiddels hebben we het goede bericht uit Sri Lanka ontvangen dat de nieuwe koelkast is aangeschaft en aangesloten waardoor de kinderen weer ‘vers’ voedsel te eten krijgen en de kans op ziekte door het eten van bedorven voedsel is hierdoor weer tot een minimum beperkt!

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 65.650. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 394.