Beginpagina > projecten > Aanschaf verrijdbare schoolwand in schoollokaal in Moragahakanda Watta (Project 2011-07)

Aanschaf verrijdbare schoolwand in schoollokaal in Moragahakanda Watta

Er zijn heel veel schooltjes in Sri Lanka. Honderden, in de dorpjes. Meestal heel simpel ingericht. Een dak met wat wanden/muren en ga er maar in. Soms hebben de klassen een eigen ruimte, een eigen lokaal. Maar vaak is het maar één ruimte en probeer dan maar te luisteren naar jouw onderwijzer. En niet letten op de klas naast jou. Als dat lukt tenminste, want daar gebeurt natuurlijk net wat leuks om naar te kijken

Dus als je de klassen wat van elkaar kunt afscheiden, een wandje er tussen, kun je je beter concentreren. Maar Stichting Ayubowan kan niet heel Sri Lanka even onder handen nemen. Overal een druppeltje hulp is met de temperatuur zo verdampt. Dus als je je concentreert op een paar projecten die je ook op de voortgang kunt controleren, maken die druppels bij elkaar een straaltje hoop voor een betere toekomst.

Zo heeft Stichting Ayubowan in Jaffna, in het noorden van Sri Lanka een schooltje gesteund bij de renovatie ( na de oorlog en de tsunami daar). Op een vergelijkbare wijze wordt nu ook een schooltje in Moragahakanda Watta geholpen.
Op dat schooltje wordt meer gedaan door Stichting Ayubowan, met al een mooi resultaat. Van bijna sluiten door te weinig leerlingen tot inmiddels een school met meer dan 100 leerlingen, met een heel enthousiast team onderwijzers.

Steun van Stichting Ayubowan die daar dus tot resultaat leidt. In augustus gaan er nu verplaatsbare wanden worden geplaatst , zodat de klassen wat apart kunnen werken. Die moeilijke dingen van groep 8 hoeft groep 4 nog niet te horen….ja toch?

Hieronder wat foto’s

Helaas is tijdens het werkbezoek in 2012 gebleken dat er geen enkele merkbare inspanning van de lokale leiding van de school was geweest. In wederzijds en goed overleg met de mensen ter plaatse is besloten dit project om die reden niet uit te voeren.
Het geld is inmiddels terug ontvangen en zal voor andere mooie projecten worden gebruikt.

Helaas zijn de kinderen hiervan de ‘dupe’ echter verwachten wij dat de afspraken die we maken worden nagekomen, wanneer dit niet wordt gedaan zijn we genoodzaakt gepaste maatregelen te nemen.
Dit toont aan waarom een werkbezoek essentieel is.