Beginpagina > projecten > Aanschaf wasmachine voor kindertehuis in Gampola (Project 2014-12)

Aanschaf wasmachine voor kindertehuis in Gampola

Lange tijd geleden kregen we van ons tehuis in Gampola het verzoek een wasmachine te sponsoren. Echter door het stoppen van het schrijfouderprogramma in dat tehuis alsook het feit dat er een nieuwe zuster is geïnstalleerd heeft het lang geduurd alvorens we met dit project konden starten. Resultaat is essentieel dus vandaar dat we eerst hebben gekeken hoe het contact met de nieuwe zuster verloopt.

Ik hoor je denken, waarom een (koud water) wasmachine is dat geen luxe? Nou nee, de kinderen staan om 05.00 uur op en beginnen dan met een uur ochtendgymnastiek. Daarna gaan ze ontbijten en om 07.30 begint school. Die eindigt om 13.30 uur. Bij terugkomst moeten de kinderen taken uitvoeren en leren tot het avondeten om 19.30. Na het eten moeten ze opnieuw gaan studeren en om 22.00 uur naar bed. Een flink heftig schema voor die jonge kinderen! Wanneer we de taken die de kinderen moeten uitvoeren meer efficiënt kunnen maken, dus niet meer op een steen rammen met je kleding maar gewoon in een wasmachine doen betekent dat ze meer tijd over houden voor wat essentieel is voor kinderen, gewoon even lekker spelen.

Dus op basis van deze informatie hebben we begin oktober groen licht gegeven voor de sponsoring van de wasmachine en het resultaat mag er zijn. Binnen enkele weken na ondertekening van het contract alsook het overboeken van het geld is de wasmachine inmiddels aangesloten en operationeel. Dit betekent dus dat kinderen meer vrije tijd over hebben om daadwerkelijk kind te kunnen zijn!

We willen dan ook de sponsor (die anoniem wil blijven) bedanken voor het verbeteren van de levenskwaliteit van de kinderen.

Tehuis Gampola ontvangt wasmachine van Stichting Ayubowan

De totale kosten voor dit project uitgekomen op LKR 46.106, wat overeenkomt met ongeveer €300 incl. de transactiekosten.

Wil jij de kansarme kinderen in Sri Lanka ook helpen? Maak dan je gift over op IBAN NL33INGB0003 961585 t.n.v. Stichting Ayubowan. Dan zorgen wij ervoor dat je gift op de juiste plek komt!

 

Alvast hartelijk dank!