Beginpagina > projecten > Benodigdheden ouderen in Sana Suma cottage in Nayakakanda (Project 2010-29)

Enige tijd geleden heeft Huis ter Hagen een paasactie gehouden, waarin zij te kennen hebben gegeven het bij elkaar gespaarde geld te willen besteden aan ouderen in Sri Lanka. Eén van de projecten die daarvoor in aanmerking kwam, is het ondersteunen van ouderen in het Sana Suma cottage in Nayakakanda. Daar vragen zij namelijk enkele benodigdheden die hun oude dag een stuk comfortabeler kunnen maken.

Met het mooie bedrag van € 1417,04 dat Huis ter Hagen bij elkaar heeft gespaard kunnen wij heel wat wensen in vervulling laten gaan!

Er zal een gasboiler worden aangeschaft, waardoor ze eindelijk eens een warme douche of bad kunnen nemen! Koud water is daar normaal, warm water een luxe! Er wordt een rijstkoker aangeschaft waardoor het hun minder moeite kost om het eten klaar te maken. Normaal gesproken deden ze dat nog op een houtvuur, wat toch wat extra inspanning kost op hunoude dag. Ook een gaspittoestel staat op hun verlanglijstje, dus dat houtvuurtje wordt echt verledentijd! Daarnaast krijgen ze 8 ventilatoren in de slaapzaal, die wat verkoeling zal brengen en iedereen krijgt een nieuw muskietennet voor hun bed. Uiteraard gaat onze stichting ervoor zorgdragen dat ook de elektrische installatie wordt aangepast, want momenteel is de installatie niet toereikend.

Momenteel is de status dat dit project door het bestuur is goedgekeurd en dat het contract getekend retour is gekomen uit Sri Lanka. Conform onze regels is de betalingsopdracht gemaakt voor 2/3 van het totaalbedrag. Nadat er rekeningen en foto’s zijn overlegd zal het laatste deel van het bedrag worden overgemaakt, echter zal dat nog geruime tijd duren. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen deze hier kenbaar worden gemaakt.

Vandaag kregen we het fantastische bericht uit Sri Lanka dat dit project met goed gevolg is afgerond. Zoals in de eindrapportage is te zien, zijn er vele oudere mensen erg blij gemaakt met deze donatie. Klik hierom de eindrapportage te bekijken.

 Het totaalbedrag voor dit project bedraagt LKR 205.686,50, inclusief de transactiekosten en met de actuele wisselkoers is dit ongeveer € 1.480,23.