Beginpagina > projecten > Bijdrage in kosten studie voor 10 jongens van de St. Francis Boys’ Home (Project STF-013)

Bijdrage in kosten studie voor 10 jongens van de St. Francis Boys’ Home (Project STF-013)

Opleiding is zoals wellicht bekend ‘gratis’ maar het is zo in Sri Lanka geregeld dat wanneer de studenten niet mee kunnen komen en het niveau niet kunnen bijbenen moeten zij van school af en mogen pas weer terug komen wanneer zij het gewenste niveau hebben gehaald. Hoe gaat dat dan? De kinderen moeten intensief bijlessen volgen, dit kost geld, want ze moeten naar de bijlessen reizen, moeten studieboeken, pennen, schriftjes etc. aanschaffen en zonder financiële ondersteuning is het onmogelijk dit te doen.

Om die reden heeft Stichting Ayubowan besloten deze 10 jongens voor een periode van twee jaar te ondersteunen voor het aanschaffen van de benodigde schoolmaterialen, de reiskosten naar de bijlessen, en natuurlijk voor de bijlessen zelf.

Alleen op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat de kansen om de studies te laten slagen vergroot worden en daarmee dus ook de kansen op een goede toekomst!

De status van het project is dat het is goedgekeurd door het bestuur, het contract is inmiddels ondertekend retour gekomen uit Sri Lanka en de betaalopdracht voor de eerste termijn is verstrekt, wat betekent dat er op zeer korte termijn aan de studies door de jongens kan worden begonnen. De reden waarom we de betalingen in meerdere termijnen doen is om ervoor te zorgen dat we controle houden op de resultaten, blijven deze enorm achter, dan kunnen we daar op anticiperen en vanzelfsprekend is gespreide betaling ook een middel om de juiste informatie te blijven ontvangen.

De totale kosten voor de ondersteuning van de 10 jongens voor de studie voor een periode van twee jaar is begroot op € 2.400.