Beginpagina > projecten > Bijdrage studiekosten voor A-level ter voorbereiding medicijnen studie (Project JvdP033)

Bijdrage studiekosten voor A-level ter voorbereiding medicijnen studie (Project JvdP033)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Badulla, het midden van Sri Lanka, een verzoek om een G.C.E A/L, ter voorbereiding op een medicijn studie (HAVO niveau) voor een 18-jarig meisje te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het een A-level opleiding ter voorbereiding van een medicijnen studie voor een 18 jarig meisje uit Badulla. De reden dat we dit meisje gaan helpen is vanwege de zeer schrijnende situatie. Zonder onze hulp ziet de toekomst van dit meisje er niet goed uit. Haar situatie is als volgt:
Toen het meisje klein was is ze door haar ouders in ons kindertehuis in Badulla gebracht. Ze zijn zo arm dat ze de zorg voor dit meisje niet konden betalen. Gelukkig is ze tot haar 18e jaar door schrijfouders geholpen. Echter zijn zij gestopt toen het meisje 18 jaar werd vanwege hun financiële situatie. Ook in Nederland hebben we namelijk te maken gehad met een recessie. Zonder de hulp van Stichting Ayubowan zagde toekomst van het meisje er niet goed uit omdat de ouders van het meisje de studiekosten niet kunnen betalen en het meisje ondanks alle ondersteuning alsnog een uitzichtloze situatie zal krijgen.

Dit betekent dat zonder de hulp van Stichting Ayubowan dit meisje nooit naar school kan gaan en geen enkele kans zal hebben op een goede toekomst. Ze is vanwege deze geboden kans enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en heeft na het behalen van dit A-level een gedegen basis die kansen bieden voor het volgens van haar medicijnen studie. Een zeer mooi doel om te ondersteunen dus.

Het meisje heeft wel het O-level (MAVO niveau) behaald en zal nu gedurende de periode van twee jaar de A-level ter voorbereiding op de medicijnen studie gaan volgen. De kosten voor deze opleiding bedragen LKR 130.000 en zijn hoofdzakelijk voor de bijlessen, transportkosten naar Colombo maar ook voor algemene studiekosten.

Wanneer zij deze opleiding heeft afgerond is haar toekomst in positieve mate beïnvloed en heeft zij zeker goede kansen om de medicijnopleiding te gaan volgen.

De totale kosten voor de bijdrage aan de studie voor twee jaar is begroot op LKR 130.000. Met de wisselkoers van februari 2014 is dit bedrag ongeveer € 736.

Update: Maart 2016

Het meisje heeft haar opleiding succesvol afgerond dankzij de steun van onze stichting. We zijn ongelooflijk trots!