Beginpagina > projecten > Bijles St. Cecilia’s Girls’ national school in Batticaloa (Project 2009-01)

Eind 2008 kreeg Stichting Ayubowan van St. Cecilia’s Girls’ national school in Batticaloa een verzoek een project te sponsoren voor bijles aan kinderen niet moeilijk met de reguliere lessen mee konden komen. 17 januari 2010 is dit project afgerond.

Een korte terugblik op het project:

Januari 2009 is gestart met dit één jarige studieprogramma, voor bijles aan de kinderen voor de volgende vakken:

  • Wiskunde (40 kinderen)
  • Geschiedenis (125 kinderen)
  • Aardrijkskunde (125 kinderen)
  • Wetenschap (125 kinderen)
  • Engels (160 kinderen)
  • E-medium (soort computerles voor 125 kinderen).

De gelden zijn gebruikt voor de aanschaf van alle lesmaterialen, daarbij valt te denken aan boeken, printpapier, toners etc. De zuster heeft zowel tijdens, alsook aan het eind van dit project aangegeven dat het enorm nuttige lessen zijn geweest. Hierdoor is een goede toekomst van die kinderen een stap dichterbij gekomen. Ook de kinderen zelf hebben enorm positief gereageerd op de bijlessen. Zij hebben de lessen ervaren als enorm leuk en leerzaam waarmee zij de kans hebben gekregen om iedere keer weer nieuwe dingen te leren waardoor de studieresultaten omhoog zijn gegaan.

Stichting Ayubowan is dan ook van mening dat de kinderen met een betere opleiding in Sri Lanka beter af zijn, aangezien zij zo op eigen benen komen te staan. Het resultaat van de bijlessen is dat 100% van de kinderen de vakken tot een goed einde hebben gebracht. Tenslotte nog een korte passage uit een brief van Sr. E, waarin zij haar dank betuigd voor de uitvoering van dit project.

Thanks for the support you render to our students.These classes have helped the children to complete their classes. This is a tremendous help for which we are grateful to you.Thank you. Your loving Sister, Sr.E.

Op 4 mei 2010 nogmaals een bericht van de zuster ontvangen waaruit blijkt dat de bijlessen zeker een postief resultaat hebben gehad, en het een goed besluit is geweest wederom een jaar de bijlessen te sponsoren. Voor het nieuwe project klikt u hier. Daarnaast vindt u onderstaand het laatste bericht van de zuster:

Dear Mr. Gabriël,

The above data (vanwege privacy redenen niet gepubliceerd), shows the success of our project. These were the weakest students who passed in Math. We are really happy. English medium too has done very well. Out of all the students only one has failed.

You will be happy to note these extra classes have supported them immensly. The credit is to all of you.

Thank you, Sr. M

De totale kosten van dit project zijn uitgekomen op LKR 162.004 (€1.154)