Beginpagina > projecten > Bouw badkamer gehandicapte kinderen (project 2014-18)

Bouw badkamer gehandicapte kinderen (project 2014-18)

Enige jaren geleden kwamen we in contact met een voor Sri Lanka zeer uitzonderlijke situatie. Een lokaal persoon, die al zijn geld heeft gestoken in het opzetten van Stichting Meth Sewa, die zich het lot aan van verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen heeft aangetrokken en hen een onderkomen geeft in het zuidoosten van Sri Lanka. Ieder jaar zijn er weer nieuwe projecten die hij deels door ondersteuning van Stichting Ayubowan en deels door zijn spaargeld afgerond. Zo ook een badkamer voor de gehandicapte jongens. Echter liep hij door de grote hoeveelheid kinderen er tegenaan dat de jongens en meisjes niet tegelijk dezelfde badkamer kunnen gebruiken. Op basis daarvan heeft hij bij ons een verzoek ingediend een badkamer voor gehandicapte meisjes te bouwen. Een ‘leuke’ wetenswaardigheid is overigens dat op hetzelfde terrein is dezelfde man ook een opvanghuis begonnen voor jonge meisjes vanaf 11 jaar (!!) die ongewenst zwanger zijn en aan hun lot worden overgelaten waar we ook aan hebben bijgedragen en waar ook meubels voor zijn gekocht.

Inmiddels wonen er 31 kinderen in het tehuis die ofwel hun beide ouders hebben verloren of waarvan de moeder of vader de familie heeft verlaten en er dus niemand meer voor deze gehandicapte kinderen kan zorgen. De leeftijd van de opgevangen gehandicapte kinderen varieert tussen 2,5 tot 33 jaar.

Wanneer wij als stichting deze kinderen van de eerste levensbehoefte kunnen voorzien (in ons geval hoort persoonlijke hygiëne daar ook onder), betekent dit dat zij tijdens het verblijf in het tehuis de beste zorg krijgen om hun leven op een respectvolle manier te leiden, ondanks hun handicap. In een land als Sri Lanka worden gehandicapte(n) (kinderen) nog steeds moeilijk geaccepteerd en aangezien dit initiatief zeer uitzonderlijk is hebben wij besloten juist deze groep kansarme kinderen te ondersteunen!

Dankzij Trienke van der Vaart, die regelmatig geld inzamelt voor de minder bedeelden in Sri Lanka, hebben we de eigen badkamer voor de gehandicapte meisjes kunnen bekostigen.

Status oktober 2014:
De huidige status is dat het project dus door het bestuur is goedgekeurd, het getekende contract uit Sri Lanka is ontvangen en de betaalopdracht is gemaakt. Inmiddels is de laatste fase van dit project aangebroken en is het grootste deel van de bouw afgerond. De foto’s laten de status van de bouw van de badkamer voor de gehandicapte kinderen zien.

Status november 2014:
We hebben nieuwe foto’s ontvangen. Je ziet zelfs dat de verf nog niet helemaal gedroogd is! Het is fijn om te merken dat we gemakkelijk contact hebben, en dat we snel resultaat zien. Ook kregen we een keurig overzicht van alle kosten.
Op de foto’s is een deel van de kinderen ook te zien. De meiden zullen blij zijn dat ze nu hun eigen privacy hebben.

Updates van projecten zijn altijd te volgen via Facebook en Twitter.

De totale kosten voor dit project zijn begroot op LKR 159.731, wat overeenkomt met ongeveer €1.000.

We zijn Trienke dan ook zeer erkentelijk voor deze donatie waardoor we ook de gehandicapte meisjes een eigen, veilige en hygiënische was- en doucheplek kunnen bieden.

Wil jij de gehandicapte kinderen, of de ongewenst zwangere meisjes ook helpen? Maak dan je gift over op IBAN NL33INGB0003 961585 t.n.v. Stichting Ayubowan, o.v.v. Gift Meth Sewa.

Dan zorgen wij ervoor dat je gift op de juiste plek komt!

Alvast hartelijk dank!