Beginpagina > projecten > Buitenschilderwerk voor tehuis in Maharagama (Project 2012-15)

Buitenschilderwerk voor tehuis in  Maharagama (Project 2012-15)

Enige tijd geleden ontvingen wij via één van onze contactpersonen een aanvraag voor hulp uit Maharagama. Hierin werd aangegeven dat de leefomstandigheden van de kinderen verre van ideaal zijn. De ruimten waar de kinderen gebruik van maken zijn op diverse punten sterk verouderd en vervallen.

Het verzoek was dan ook wij de reparatie aan de ramen en kozijnen, het binnen schilderwerk als gevolg van de reparaties, alsook de aanschaf van een toiletdeur willen financieren. Dit hebben wij gedaan, deze informatie is hier terug te vinden. Als gevolg van die reparaties bleek dat ook het buitenschilderwerk gedaan moest worden omdat tijdens de renovatie van de ramen en kozijnen bleek dat ook het buitenschilderwerk in slechte staat verkeerde. Klinkt luxe, echter is dit in een klimaat zoals in Sri Lanka is dit eigenlijk een vereiste omdat het verval anders enorm snel zal gaan en de eerder uitgevoerde reparaties in negatieve zin zouden worden beïnvloed.

De reden dan Stichting Ayubowan heeft besloten het Convent in Maharagama te ondersteunen is gelegen in het feit dat alle vereiste reparaties in het belang van de kinderen zijn en dus de basale leefomstandigheden in positieve zin beïnvloeden. Dergelijke zaken vallen dus onder de doelstellingen van onze stichting.

Dit project is inmiddels volledig is afgerond. Hieronder staan enkele foto’s die laten zien hoe het buitenschilderwerk wordt uitgevoerd (op de welbekende Srilankaanse manier) en wat het eindresultaat hiervan is.

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 100.925. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 605.