Beginpagina > projecten > Drie nieuwe computers en printer in de Apostolic Carmel School in Maharagama (Project 2010-38)

Eind oktober 2010 ontving Stichting Ayubowan een aanvraag voor het vervangen van enkele computers in de ApostolicCarmel School in Maharagama. De reden voor deze aanvraag is dat dit convent computerlessen geeft aan de kinderen die daar verblijven. Alleen zijn de computers waarmee zij werken tweedehands computers die zij enkele jaren geleden hebben gekregen, waar nu geen onderdelen meer voor te krijgen zijn. Datzelfde geldt ook voor de printer die zij daar hebben, na vele reparaties zijn er geen onderdelen meer voor te krijgen en zal deze vervangen moeten worden

Dat is dan ook de reden dat er wordt gevraagd  of drie computers kunnen worden aangeschaft. Daarnaast loopt in dit convent project 2010-35, waardoor de vloer in dit lokaal wordt gerenoveerd, zodat de computers in een goede omgeving staan en niet snel door de externe invloeden kapot gaan.

Tenslotte wordt in Sri Lanka ook meer en meer met computers gewerkt, waardoor later de kansen op de arbeidsmarkt voor deze kinderen worden vergroot wanneer zij computerkennis hebben. Daarnaast is het werken met de computer voor de kinderen een goede aanvulling op hun gangbare lesstof.

Gezien dit project bijdraagt aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan is besloten dit project goed te keuren.

Inmiddels zijn de drie nieuwe computers en printer zijn aangeschaft.

Dit betekent dat het project gereed is. De nota’s zijn ontvangen en dit project is geheel binnen budget uitgevoerd. Een keurig en zeer snel resultaat. Tussen de betaalopdracht en het gereed melden heeft maar 4 weken gezeten.

Voor dit convent is ook de vloer van dit computerlokaal vervangen, dus ze zijn weer helemaal up to date. Nu kunnen de kinderen weer op een goede en stofvrije manier computerlessen volgen.

Het totaalbedrag voor dit project was LKR 151.803, inclusief de transactiekosten en met de wisselkoersverschillen is dit uitgekomen op ongeveer € 970.