Beginpagina > projecten > Financieren accounting opleiding (Project JvdP014)
Financieren accounting opleiding (Project JvdP014)

Financieren accounting opleiding (Project JvdP014)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, een verzoek om een accounting opleiding voor een 20-jarige jongen te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het een accounting opleiding voor een 20 jarige jongen uit Pamanugama. De reden dat we deze jongen gaan helpen is vanwege de economische situatie, en zonder onze hulp ziet de toekomst van deze jongen er niet goed uit. De situatie is dan ook als volgt:

Hij heeft zojuist de A-level (havo opleiding) afgerond en wil zich specialiseren in accounting. De jongen leeft samen met zijn moeder en zusje, zijn vader is overleden. De moeder werkt in een keuken en heeft een inkomen van LKR 2.000 per maand. Dit komt neer op ongeveer €12. Daarnaast werkt zijn zusje in kleding fabriek eb verdient ongeveer LKR 8.000 per maand, dit is omgerekend € 48. Al met al is dit erg krap om met het gezin van rond te komen en een studie kan hiervan zeker niet worden betaald. De kansen van deze jonen hangen dan ook af van de hulp van Stichting Ayubowan. Hij is enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en wil na het afronden van de studie dan ook gaan werken in het bank- of accountancy wezen. Een zeer mooi doel om te ondersteunen dus…

De opleiding is inmiddels afgerond en is enige tijd geleden in een Jetwing hotel. Uiteraard met een relatief lage functie, maar enkele weken later was hij alweer op de hiërarchische ladder geklommen, dus ook hier hebben we een kansarme jongen de kans gegeven te werken aan een betere toekomst!

 

Onderstaand de foto van de jongen (volgt)

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 48.480. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 326.