Beginpagina > projecten > Financieren koksopleiding voor 3 kansarme jongens (Project JvdP005, JvdP006 en JvdP007)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, een verzoek om voor een drietal kansarme jongens een opleiding tot kok te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het een drietal jongens in de leeftijd van 17-18 jaar. De situatie van de jongens is als volgt:

1. De moeder van de eerste jongen van 17 is vertrokken en zijn vader leeft met een andere vrouw. Hij woont bij zijn opa en oma in een zeer arme situatie;
2. De tweede jongen van 17 heeft een broer en een zus. Zijn vader heeft een baan van LKR 7.000 per maand ( ongeveer € 47). Zijn moeder werkt in het Midden Oosten en kan niet voor het gezin zorgen
3. De derde jongen is 18 jaar. Hij heeft twee broers en een zus. Zijn vader is overleden en zijn moeder werkt in een kledingfabriek. Per maand is het inkomen LKR 7.000 (ongeveer €47).

De koksstudie vindt één keer in de week, gedurende 4 maanden plaats. De kosten zijn voor de lessen, de reiskosten en voor de materialen per jongen LKR 37.774, dit komt overeen met ongeveer € 257.

Wanneer zij deze opleiding hebben afgerond is hun toekomst in positieve mate beïnvloed en hebben zij meer kansen op een “goede” baan.

Het project is afgrond en het resultaat is verbluffend. Alle drie de jongens zijn geslaag en één heeft zelfs al een baan gevonden in een hotel. Dit laat maar weer eens zien dat deze constructie van ondersteuning een flinke positieve impact kan hebben op de levens van jonge mensen!

De totale kosten voor de volledige koksopleiding voor deze drie jongens was LKR 113.322, inclusief de transactiekosten en met de betaalde wisselkoers was dit € 771,00.