Beginpagina > projecten > Financieren opleiding A-level 5-tal kansarme kinderen (Project JvdP027 t/m JvdP031)

Financieren opleiding A-level 5-tal kansarme kinderen (Project JvdP027 t/m JvdP031)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, wederom een aantal verzoek om een A-level opleiding (HAVO niveau) voor een 5-tal kansarme kinderen te financieren.

Aangezien we deze samenwerking al vaker hebben gedaan en de ervaringen zeer positief zijn, hebben we als bestuur besloten deze aanvragen te honoreren. Degelijke aanvragen voldoen aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het een A-level opleiding voor een 5-tal kinderen uit Pamanugama. De reden dat we hen gaan helpen is vanwege de zeer schrijnende situatie waarin deze kinderen zich bevinden. Zonder onze hulp ziet de toekomst van hen er niet goed uit. De situatie van deze kinderen is dan ook als volgt:

De situatie van Deena (19 jaar oud) is dat de ouders haar hebben verlaten toen ze heel jong was. Sinds die tijd zorgt de oma voor haar. De oma heeft nagenoeg geen inkomen om de dagelijkse kosten kunnen betalen door het verkopen van lunchpakketjes, dus laatste staan voor het bekostigen van een studie. Dit meisje leeft net als al deze kinderen in het moeras.

Update:

Inmiddels werkt Deena in een kledingfabriek als supervisor!

De situatie van Nirmala (21 jaar) is dat ze geen vader meer en leeft met de moeder en broertje. Ook deze moeder maakt lunch pakketjes en heeft het voor elkaar gekregen dat het broertje naar school kan, maar het meisje, tja daar is geen geld meer voor. Om die reden besloten ook haar een kans te geven aan een goede toekomst te bouwen.

Update:

Inmiddels werkt Nirmala in een kledingfabriek als supervisor!

De situatie van Ranjani (20 jaar) is eveneens schrijnend. Haar vader is overleden en haar moeder is verlamd. Momenteel is het enige inkomen van haar broer, maar dat is net genoeg om te kunnen overleven. Dus zonder onze hulp heeft dit meisje geen enkel uitzicht op een betere toekomst.

Update:

Inmiddels werkt Ranjani in het buitenland in een kledingfabriek!

De situatie van Kushan (17 jaar) is dat zijn vader is overleden en zijn moeder werkt in
een kledingfabriek. De inkomsten hiervan worden gebruikt voor de dagelijkse kosten en daarnaast voor de studie van zijn zusje. Om die reden hebben we besloten ook hem te gaan helpen omdat de moeder het belangrijk vindt dat kinderen aan hun toekomst werken!

Update:

Inmiddels studeert Kushan voor accountant!

Tenslotte is de situatie van Ruwan (19 jaar) is dat hij eveneens een overleden vader heeft en zijn moeder probeert de eindjes aan elkaar te knopen door het verkopen van vis. Echter is dit nauwelijks genoeg om van te kunnen eten en dus hebben we besloten ook hem te gaan helpen aan een betere toekomst.

Update:

Ruwan heeft zijn opleiding afgerond echter is het contact daarna verloren gegaan.

Dit betekent dat zonder de hulp van Stichting Ayubowan deze kinderen nooit naar school hadden kunnen gaan en geen enkele kans zal hebben op een goede toekomst.
Ze zijn vanwege deze geboden kans enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en hebben na het behalen van dit A-level een gedegen basis die kansen bieden voor een baan. Een zeer mooi doel om te ondersteunen dus…

De vijf kinderen hebben het O-level (MAVO niveau) behaald en zullen nu gedurende de periode van twee jaar de A-level opleiding gaan volgen. De kosten voor deze opleiding bedragen LKR 42.000 per persoon en zijn hoofdzakelijk voor de bijlessen voor de vier belangrijkste en moeilijkste vakken en vinden meerdere keren per week plaats. Zonder deze bijlessen is vanwege de achterstand van deze kinderen het behalen van dit niveau zeer onzeker.

Wanneer zij deze opleiding en hebben afgerond is hun toekomst in positieve mate beïnvloed en hebben zij zeker goede kansen op de arbeidsmarkt.

De huidige status van het project is dat het dus door het bestuur is goedgekeurd, het contract ondertekend terug is gekomen uit Sri Lanka en de betaalopdracht is verstrekt en is bevestigd uit Sri Lanka. De kinderen zij al gestart met de opleiding die, als alles voorspoedig verloopt, in augustus 2015 klaar zal zijn.