Beginpagina > projecten > Financieren opleiding tot computerdeskundige (Project JvdP015)
Stichting Ayubowan financiert opleiding tot computerdeskundige vanuit Johan van der Poll Fonds

Financieren opleiding tot computerdeskundige (Project JvdP015)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, een verzoek om een opleiding tot computerdeskundige voor een 23-jarige jongen te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het een opleiding tot computerdeskundige voor een 23 jarige jongen uit Pamanugama. De reden dat we deze jongen gaan helpen is vanwege de economische situatie, en zonder onze hulp ziet de toekomst van deze jongen er niet goed uit. De situatie is dan ook als volgt:
Hij heeft het A-level (havo opleiding) afgerond en wil zich specialiseren tot computerdeskundige. De jongen leeft samen met zijn vader, moeder en broertje. De vader is visser en heeft een inkomen van LKR 6.000 per maand. Dit komt neer op ongeveer € 35. Daarnaast volgt zijn broertje ook een A-level opleiding en is zijn moeder huisvrouw. Al met al is het salaris van de vader onvoldoende om naast de studie van zijn broertje en de kosten om van rond te komen een studie tot computerdeskundige van de betalen. De kansen van deze jongen hangen dan ook af van de hulp van Stichting Ayubowan. Hij is enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en wil na het afronden van de studie dan ook gaan werken in een computerwinkel. Een zeer mooi doel om te ondersteunen dus…

De jongen heeft in zeer korte tijd en vol overgave zijn opleiding tot computerdeskundige afgerond en heeft inmiddels een baantje gevonden in een computerwinkeltje. Zonder onze ondersteuning had hij niet de kans gekregen deze opleiding te volgen en was hij zeker niet werkzaam geweest in een computerwinkel, al met al geldt ook hier weer dat met een relatief klein bedrag de toekomst van deze jongen in positieve zin is verbeterd!

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 16.160. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 109.