Beginpagina > projecten > Financieren reiskosten voor universiteit opleiding (Project JvdP017)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, een verzoek om de reiskosten van een universiteit opleiding voor een 25-jarige jongen te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het de reiskosten voor een universiteit opleiding van een 25 jarige jongen uit Pamanugama. De reden dat we deze jongen gaan helpen is vanwege de economische situatie, en zonder onze hulp kan hij de opleiding niet volgen aangezien er onvoldoende financiële middelen zijn om de reiskosten te betalen. Het is een zeer slimme jongen en het zal zonde zijn om hem de opleiding niet te laten volgen omdat hij alleen de reiskosten niet kan betalen. De situatie is dan ook als volgt:
Hij heeft de A-level (havo opleiding) afgerond en wil zich hoger opleiden zodat de kans op een goede baan worden vergroot. Voor slimme mensen is altijd een baan voor handen. De jongen heeft wel een vader maar die heeft het gezin verlaten. Aangezien hij samen met zijn moeder geen huis heeft moeten zij een huisje huren. Enige vorm van inkomsten hebben zij niet en moeten rond komen met financiële hulp van zijn oom en hulp van Stichting Santosa. Het broertje leeft bij zijn oom. Zijn oom heeft toegezegd de universiteit opleiding te betalen maar helaas heeft hij niet de financiele middelen om naast alle steun die hij geeft ook de reiskosten te betalen en de jongen dus eigenlijk de universiteit opleiding hierdoor niet kan volgen. Dit betekent dus dat de kansen van deze jongen afhangen van de hulp van Stichting Ayubowan. Hij is enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en zal na het afronden van de universiteit opleiding dan ook voldoende kansen krijgen voor een goede baan. Ook dit is een zeer mooi doel om te ondersteunen dus…

Ondanks dat de jongen nog bezig is met de opleiding hebben we besloten dit project als afgerond te beschouwen omdat hij het enorm goed doet en wij alleen de reiskosten hebben verzorgd en hij maandelijks het reisgeld op komt halen bij Stichting Santosa en we zo weten dat alles goed gaat.

Samen met ons lokale contactpersoon zijn we ervan overtuigd dat wanneer hij deze opleiding heeft afgerond zijn toekomst in positieve zin is beïnvloed en hij zeker goede kansen op de arbeidsmarkt zal hebben.

Onderstaand de foto van de jongen.

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 15.150. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 102.