Beginpagina > projecten > Financieren verpleegkundige opleiding (Project JvdP013)
Verpleegkundigen opleiding financieren JvdP013

Financieren verpleegkundige opleiding (Project JvdP013)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, een verzoek om een verpleegkundige opleiding voor een 18-jarig meisje te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.

Zoals aangegeven betreft het een verpleegkundige opleiding voor een 18 jarig meisje uit Pamanugama. De reden dat we dit meisje gaan helpen is vanwege de economische situatie, en zonder onze hulp ziet de toekomst van dit meisje er niet goed uit. De situatie is dan ook als volgt:
Het meisje heeft alleen een moeder, haar vader is helaas overleden. De moeder werkt in een garnalen fabriek en heeft een inkomen van LKR 6.000 per maand. Dit komt neer op ongeveer €36. Dit is al te weinig om van rond te komen en een studie kan hiervan zeker niet worden betaald. De kansen van dit meisje hangen dan ook af van de hulp van Stichting Ayubowan. Ze is enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en wil na het afronden van de studie dan ook gaan werken in een ziekenhuis of privé kliniek. Een zeer mooi doel om te ondersteunen dus…

Het meisje is geslaagd voor O-level (Havo niveau) en zal nu gedurende de periode van één jaar de opleiding voor verpleegkundige gaan volgen. De kosten voor deze opleiding bedragen LKR 12.120 (€82) en zijn voor de lessen, de reiskosten en voor de lesmaterialen.

Wanneer zij deze opleiding heeft afgerond is haar toekomst in positieve mate beïnvloed en heeft zij zeker goede kansen op de arbeidsmarkt. Verpleegkundigen zijn in Sri Lanka altijd nodig.

Het meisje heeft de opleiding met goed gevolg afgerond, en werkt inmiddels in een ziekenhuis, dus voor een relatief klein bedrag hebben we een kansarm meisje de kans geboden een opleiding te volgen met als resultaat een betaalde baan!

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 12.120. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 82.