Beginpagina > projecten > Financiering schoolmeubilair voor 55 kinderen die bijles volgen (Project 2012-05)

Financiering schoolmeubilair voor 55 kinderen die bijles volgen (Project 2012-05)

Tijdens ons werkbezoek van januari 2012 hebben we een bezoek gebracht aan Kotahena. Reden van dit bezoek was een hulpaanvraag van enige tijd geleden. Het gaat hier voor ondersteuning van studiedoeleinden. We hebben tijdens ons werkbezoek flink moeten zoeken om het convent te vinden, na veel straatjes te hebben doorkruist en een wirwar van bochten te hebben genomen zijn we op de juiste locatie aangekomen samen met de zuster die ons elders had opgewacht. Dit hadden wij nooit zelfstandig kunnen vinden overigens.

Een alleraardige zuster liet vol enthousiasme zien wat ze voor de kinderen allemaal qua acties had lopen. Het bleek namelijk dat in dat convent kinderen worden bijgeschoold die ‘dropouts’ zijn. Dit zijn studenten die te weinig kennis hebben om mee te komen in het reguliere onderwijs en omdat zij de klas dan ophouden worden ze van school gestuurd. Met behulp van bijlessen probeert de zuster de kinderen dus weer op een dermate niveau te krijgen dat ze het reguliere onderwijs alsnog kunnen volgen.

Gebeurt dit niet betekent dit dat de kinderen geen opleiding gaan volgen en gedoemd zijn om te leven in armoede. Op zich dus een goede zaak om deze hulpaanvraag te accorderen.

We gaan de bijscholingsactiviteiten voorlopig drie jaar ondersteunen voor de 55 kinderen (Project STF010), overigens willen we er eerst voor zorgen dat de kinderen wel aan een tafel kunnen zitten om zo comfortabel de lessen kunnen volgen. Om die reden gaan we eerst tafels en stoelen daar regelen en daarna starten we de bijlessen op. Meer informatie over dit project is hier te vinden.

Naast deze bijscholingsactiviteiten fungeert dit convent ook als dagopvang voor jonge kinderen terwijl de ouders werken, om toch nog een bron van inkomsten te hebben. De kosten voor de ouders per kind is LKR 100, ongeveer € 0,69 per maand! Dit laat wel zien hoe weinig die ouders verdienen en hoe essentieel het is dat Stichting Ayubowan in dit ‘gat’ springt.

De huidige status van het project is dat de aanschaf van de meubeltjes is gerealiseerd en dus gereed is! Zelfs wij waren blij verrast dat dit zo snel was afgerond. Dit betekent dat de bijlessen Engels en wiskunde door de 55 kinderen op een goede manier kunnen worden gevolgd.

Hieronder zijn foto’s van het ‘schooltje’, de kinderen die bijles volgen op de gedoneerde tafels en stoelen, en de kinderen die in de dagopvang aanwezig zijn te zien!

Het totaalbedrag van dit project is uiteindelijk uitgekomen op LKR 35.350. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 207.