Beginpagina > projecten > Kinderen naar school dankzij het Haïti Education Fund GLA (Project 2013-99 FLASH)

Kinderen naar school dankzij het Haïti Education Fund GLA (Project 2013-99 FLASH)

In Haïti zijn 4 miljoen kinderen  in de leeftijd tot 18 jaar en maar 1 van de 3 kinderen kunnen
naar school. Het Education Fund van God’s Littlest Angels (GLA) stelt geld ter beschikking zodat kinderen naar school kunnen gaan. Dit is een project vanuit de voormalige Stichting Projecten FLASH.

Dankzij donaties aan het Haïti Education Fund GLA kunnen uniform en de benodigde leermiddelen worden aangeschaft en het schoolgeld worden betaald. Hiermee kunnen uniform en de benodigde leermiddelen worden aangeschaft en het schoolgeld worden betaald. Sinds 2007 ondersteunen wij dit project waarbij wij proberen zoveel mogelijk broertjes en/of zusjes van uit Haïti geadopteerde kinderen naar school te laten gaan.

Jaarlijks ontvangen de donateurs een rapportage met een foto van het kind, de naam van de school, welk schooljaar en zijn/haar favoriete bezigheden en een kopie van het schoolrapport van afgelopen jaar.
Als dank wordt er ook een door het gesponsorde kind ingekleurde kerstkaart gestuurd.

Dit jaar hebben wij ook een videoboodschap ontvangen waarmee de door ons gesponsorde kinderen de donateurs bedanken. Deze willen wij graag met u delen.

 

De kosten voor het naar school sturen van een kind zijn als volgt opgebouwd:

  • Schoolgeld                                                          : USD 460  (€ 325)
  • Uniform, schoenen, boeken en rugzak        : USD 150  (€ 110)
    • Totaal voor 1 schooljaar                    USD 610 (€ 445)

Het gemiddelde inkomen in Haïti is ong. 1.000 dollar (800 euro) per jaar.

Ong. 78 % van  de inwoners leeft onder de armoedegrens, ze hebben niet meer dan  2 dollar (€ 1,61) per dag te besteden.

De schoolkosten daarentegen zijn zo hoog dat het bijna onmogelijk is voor een arme familie  om ook maar één van hun kinderen naar school te kunnen laten gaan. Met een donatie van 460 dollar kan het schoolgeld worden betaald voor een van deze kinderen en ontvangt u de persoonlijke rapportages.

U kunt een kind volledig sponsoren, dus het totaal bedrag van € 37,00 per maand, maar als dit bedrag voor u te hoog is, kunt u een kind ook helpen met de aanschaf van *het uniform, schoenen, boeken en de rugzak, 115 euro = € 9,60 per maand.

Meer informatie over dit project kun je opvragen bij de projectcoördinator Haïti Márti Ellemans-Kiss.