Beginpagina > projecten > Kleine reparaties Lourdes Girls home in Kurunegale (project 2009-11)

In mei 2009 kregen wij het verzoek binnen een aantal reparaties en veiligheidsvoorzieningen voor de kinderen voor het Lourdes Girls home in Kurunegale uit te voeren.

De reparaties betroffen het schoonmaken van de waterput, almede het opnieuw coaten en betegelen van de binnenkant, zodat het water niet verontreinigd raakt. Tevens is er bovenop de waterput een net geplaatst, zodat er geen kinderen in de put kunnen vallen. Daarnaast zijn er deuren in de toiletten geplaatst, zodat de meisjes meer privacy hebben. Tenslotte zijn er ook frames op de was locaties geplaatst, zodat het waswater schoon blijft en er geen bladeren en ander vuil in kan vallen. Ook is een gedeelte van het dak van de toiletten vervangen, aangezien deze niet meer waterdicht was. Tenslotte is er ook een soort tafel gemaakt waarop de was kan worden gedaan.

Al met al een relatief klein project, maar wel een grote toegevoegde waarde voor de kinderen die in dat convent verblijven. De reden waarom Stichting Ayubowan heeft besloten dit project uit te voeren, is omdat dit bijdraagt aan de doelstellingen t.a.v. het verbeteren van de basisbehoeften en de veiligheid van de kinderen.

De totale kosten voor deze reparaties en veiligheidsvoorzieningen zijn LKR 114.635 geweest, dit komt overeen met € 715,86.