Beginpagina > projecten > Lesmaterialen voor de Little Flower pre-school in Jaffna (Project 2010-28)

Na het afronden van project 13B, de reconstructie van de pre-school in Jaffna, heeft het bestuur van Stichting Ayubowan besloten les- een speelmaterialen te doneren, zodat niet alleen de school is gerenoveerd, maar dat ook de kinderen extra spullen hebben die hun ontwikkeling ondersteunt.

Aangezien het contactpersoon van de Little Flower pre-school in Jaffna,·en het bestuurslid projecten naar Sri Lanka afreizen voor een privé vakantie (dus geheel op eigen kosten), wordt eveneens van de gelegenheid gebruik gemaakt om de reconstructie van het schoolgebouw (project 13B) feestelijk te openen. Zoals aangegeven heeft het bestuur heeft besloten dat er €450 kan worden besteedt aan·lesmaterialen en speelgoed voor de kinderen. Dit zal dan tijdens de opening worden overhandigd. Deze donatie bevordert het leerproces van de kinderen, wat dan ook weer bijdraagt aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan.

Hierbij een klein verslag van het bezoek aan de pre-school in Jaffna. Zoals aangegeven zouden er spullen worden aangeschaft die te maken moesten hebben met lesmaterialen en speelmaterialen. Na e.e.a. met de superior zuster besproken te hebben, hebben we het kopen van de spullen voor het merendeel uitbesteed aan een zuster, maar ja, de rekeningen moesten nog wel worden betaald.

Het is in ieder geval goed besteed, er zijn bouwstenen (lego), ballen, een vcd speler (deze·wordt dan gebruikt voor de danslessen) en schoolspulletjes, welke aan de allerarmste kinderen worden gegeven aangeschaft.

Tenslotte tussen de muggen nog gewacht op de laatste rekening/offerte, namelijk voor de “schermen” waar plaatjes en tekst (in zowel het Engels, Singalees en Tamil) ter educatie van de kinderen op gaan komen en die tevens weggereden en als afscherming tussen twee klassen kunnen worden gebruikt.

In één ruimte zitten namelijk twee tot drie klassen en die schermen dienen dan als afscherming tussen de diverse klassen. Helaas viel dit wel duurder uit dus dat verschil hebben mijn ouders en ik dan maar gedeeld. Reden hiervoor was dat de wielen voor de schermen zwaarder uitgevoerd moesten worden omdat deze anders met een zucht wind weg zouden rollen. Ramen hebben ze daar namelijk niet, dus de wind zorgt ook voor een klein beetje verkoeling.

Zoals aangegeven zijn alle afgesproken spullen gekocht en is er, zij het met enige vertraging aan de kant van de aannemer, aan alle voorwaarden voldaan.