Beginpagina > projecten > Hulpmiddelen sponsoren voor Meth Sewa (2016-004)

Hulpmiddelen sponsoren voor het tehuis Meth Sawa, gerund door dhr. Niroshan.

 

Meth Sewa:

In 2013 vroeg dhr. Niroshan, een welgestelde Sri Lankaan, onze stichting om hulp voor zijn tehuis voor gehandicapten.  Zoals in veel ontwikkelingslanden worden mensen met een handicap aan hun lot overgelaten. Vaak gaat het zelfs zover dat de families zich schamen voor hun gehandicapte kind. Maar dhr. Niroshan kreeg zelf een kind met een handicap en omdat hij voldoende geld had, kon hij zijn huis aanpassen. Het had tot gevolg dat steeds meer kinderen en later ook ouderen met een handicap bij hem werden gebracht en hij nam ze allemaal liefdevol op in zijn huis. In 2013 woonden er 13 kinderen bij hem en nu al bijna 50. Dhr. Niroshan richtte een stichting op, de “Meth Sewa Foundation” en hij runt de stichting voortreffelijk.

Hulpmiddelen die nodig zijn:

Voor de actie van 2015 hebben wij dhr. Niroshan benaderd met de vraag welke spullen hij dringend nodig heeft.

“40 rollen onderleggers, 21 matrassen, 10 rolstoelen, 5 kasten, stoelen en tafels, 4 babyledikantjes, gereedschap voor eenvoudig handwerk.

Verder apparatuur voor fysiotherapie, vakgericht onderwijs en de mogelijkheid om medische instrumenten te desinfecteren.”

Het eerste kopje hulpmiddelen hebben wij, dankzij het succes van de oliebollenactie te Ommen kunnen realiseren. De gulle bijdrage van de familie Frey heeft voor de babybedjes gezorgd.

Update:

De Stille Week van de diaconie van de PKN Gemeente Ommen staat in het teken van dit project! We zijn nu al dankbaar voor de inzet!

Update:

Inmiddels is dit project volledig afgerond. Iedereen bedankt voor de inzet namens de bewoners van Meth Sewa!

image-2016-03-29