Beginpagina > projecten > Ondersteuning Nutrition Centre Stichting Sarvodaya Suwa Setha (Project 2014-01 FLASH)

Ondersteuning Nutrition Centre Stichting Sarvodaya Suwa Setha (Project 2014-01 FLASH)

Sinds 1 januari 2014 heeft Stichting Ayubowan de activiteiten van Stichting Projecten FLASH overgenomen. Bij de overname van de activiteiten hoort een project waar het Nutrition Centre van Stichting Sarvodaya Suwa Setha wordt ondersteund.

Stichting Sarvodaya Suwa Setha is al in 1975 opgericht door Dr. Ariyaratne om armoede te bestrijden in Sri Lanka. Inmiddels is deze stichting meer dan 38 jaar actief en is het uitgegroeid tot één van de grootste hulpverlenersorganisaties in het land. Sarvodaya Suwa Setha (afgekort Suwa Setha) ondersteunt verschillende doelgroepen, onder wie ondervoede kinderen, weeskinderen, gehandicapten en ouderen.

Stichting Sarvodaya Suwa Setha is een landelijke hulpverleningsorganisatie in Sri Lanka en heeft een groot bestuur met medewerkers die veel ervaring hebben op verschillende vakgebieden.

Stichting Projecten FLASH heeft sinds 1986 het Nutrition Centre in Moratuwa, ten zuiden van Colombo, waar pasgeboren baby’s worden opgevangen ondersteund en zal in ieder geval de komende twee jaar door Stichting Ayubowan worden gecontinueerd.

De structurele donaties voor Suwa Setha zijn geheel bestemd voor ondersteuning van het Nutrition Centre.

Tijdens het werkbezoek welke door Stichting Ayubowan in maart 2014 is uitgevoerd hebben we kennis gemaakt met dit project en ook de medewerkers die daar werkzaam zijn. De eerste indruk is dat het op een zeer professionele manier wordt gerund. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de samenwerking goed zal verlopen.

De totale kosten voor de ondersteuning van het Nutrition Centre voor de komende twee jaar is begroot op € 14.278.