Beginpagina > projecten > Ondersteuning Sahana organization in Homagama (Project 2014-04 FLASH)

Ondersteuning Sahana organization in Homagama (Project 2014-04 FLASH)

Sinds 1 januari 2014 heeft Stichting Ayubowan de activiteiten van Stichting Projecten FLASH overgenomen. Bij de overname van de activiteiten hoort een project waar de Sahana Organization in Homagama wordt ondersteund.

De organisatie Sahana in Homagama is in 1986 opgericht om de woon- en leefomstandigheden van minderbedeelden in de regio te verbeteren. Stichting Projecten FLASH heeft de Sahana organization vanaf het begin ondersteund. Zo zijn er met de hulp van FLASH twee kleuterschooltjes gebouwd: de Asmeda-school en de Dedimuttuduva-school. Kleuters uit de directe omgeving komen naar deze kleuterschooltjes en krijgen hier opvang en onderwijs van goed opgeleide leraressen en assistenten.
De structurele donaties voor de Sahana organisatie zijn bestemd voor beide kleuterscholen en zijn onderverdeeld in salaris en (reis-) kosten voor de leerkrachten en melkpoeder voor de kinderen.

Tijdens het werkbezoek dat in maart 2014 door Stichting Ayubowan is uitgevoerd hebben we kennis gemaakt met dit project en ook de medewerkers die daar werkzaam zijn. De eerste indruk is dat het op een zeer liefdevolle manier wordt gerund. De kinderen hebben weinig speelgoed maar gebruiken bananen bladeren als slee en kokosnoten voor zoals wij dat noemen ‘blik lopen. In onderstaande video is te zien hoeveel plezier zij daaraan beleven.

Verder zijn de basis behoeften aanwezig maar binnenkort zal Stichting Ayubowan door een sponsor in staat zijn om speeltoestellen op te knappen en te vernieuwen.

Het bezoek heeft ertoe geleid dat wij er dan ook van overtuigd zijn dat de samenwerking uitstekend zal verlopen.

In het fotoboek zie je een aantal foto’s die gemaakt zijn tijdens het werkbezoek van 2014. Je krijgt zo een mooie algemene indruk hoe het er daar uitziet.