Beginpagina > projecten > Ondersteuning Sri Jayawardanapura Vajira Sri Re-Habilitation Children Home in Kotte (Project 2014-02 FLASH)

Ondersteuning Sri Jayawardanapura Vajira Sri Re-Habilitation Children Home in Kotte (Project 2014-02 FLASH)

Sinds 1 januari 2014 heeft Stichting Ayubowan de activiteiten van Stichting Projecten FLASH overgenomen. Bij de overname van de activiteiten hoort een project waar het Sri Jayawardanapura Vajira Sri Re-Habilitation Children Home wordt ondersteund.

Het Re-habilitation Children’s Home is een weeshuis in de plaats Kotte, ten oosten van Colombo, en bestaat sinds 1983.

De hooggeplaatste boeddhistische Reverend Hunupolagama heeft toentertijd het initiatief genomen om weeskinderen, die slachtoffer waren van de burgeroorlog, op te vangen in Kotte en hen onderdak, voeding, begeleiding en onderwijs te bieden.
In de eerste 25 jaar groeide het weeshuis in Kotte uit tot één van de grootste kindertehuizen in Sri Lanka, maar sinds de oorlog is geëindigd is het aantal kinderen weer afgenomen. Op dit moment verblijven er zo’n 140 kinderen in het tehuis.

Stichting Projecten FLASH heeft sinds 1992 het Sri Jayawardanapura Vajira Sri Re-Habilitation Children Home in Kotte ondersteunt en zal in ieder geval de komende twee jaar (dus ten minste tot eind 2015) door Stichting Ayubowan worden gecontinueerd.

De structurele donaties voor Kotte zijn bestemd voor algemene ondersteuning van het project, oftewel ondersteuning in de dagelijkse kosten zoals voeding, water en elektriciteit.

Tijdens het werkbezoek welke door Stichting Ayubowan in maart 2014 is uitgevoerd hebben we kennis gemaakt met dit project en ook de medewerkers die daar werkzaam zijn. De eerste indruk is dat het op de juiste manier wordt gerund en de zorg voor de kinderen en uiteraard hun welzijn en opleiding daar op de eerste plaats komt. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de samenwerking goed zal verlopen.