Beginpagina > projecten > Ondersteuning studiekosten voor 30 kinderen uit Jaffna (Project 2014-16)

Ondersteuning studiekosten voor 30 kinderen uit Jaffna (Project 2014-16)

Enige tijd geleden ontvingen wij een aanvraag uit Jaffna voor ondersteuning in de studiekosten van 30 kansarme kinderen. Gezien de erbarmelijke leefomstandigheden van de Tamils alsook het einde van de oorlog in o.a. het Noorden is veel behoefte aan scholing.
Door de toekenning van dit project kunnen ten minste 30 kinderen een studie gaan volgen en worden de kansen op een betere toekomst vergroot!


De kinderen die hiervoor in aanmerking komen leven in enorme armoede, en de meeste van hen hebben als gevolg van de verschrikkelijke oorlog in het beste geval nog slechts één ouder.
Als er nog een ouder is moet die tegen een heel klein loon op het land werken. Echter is vanwege de enorm gestegen voedselprijs van het kleine salaris niets meer over om het kind te laten studeren. Om een voorbeeld te geven, een kilo rijst kost inmiddels LKR 90, terwijl dat een jaar geleden nog maar LKR 30 was, dus een stijging van 300%!
Dit betekent dat mensen besluiten het geld niet uit te geven aan een studie maar aan voedsel, en geef ze eens ongelijk, dit zijn tenslotte basis benodigdheden. Vaak wordt zelfs besloten de jonge kinderen voor letterlijk een hongerloon te laten werken, want dan leveren ze geld op en naar school gaan kost alleen maar geld. Dus een flinke korte termijn gedachte!

De status van dit project is dat het door het bestuur is goedgekeurd. De correcte rekening gegevens uit Sri Lanka zijn ontvangen en is het contract ter ondertekening naar Sri Lanka verstuurd.
Zodra deze ondertekend terug wordt ontvangen zal de betaalopdracht worden verstrekt waarna de kinderen met de studie kunnen gaan starten. Dit betekent dat ze gaan werken aan een betere toekomst door middel van de geboden mogelijkheid van het studeren!