Beginpagina > projecten > Ondersteuning van studiekosten in Akkaraipattu (Project 2010-04)

Tijdens het werkbezoek aan het Carmel Girls home in Akkaraipattu in november 2009 kregen wij een verzoek mee waarin is gevraagd voor ondersteuning van studiekosten.

De reden van deze aanvraag is dat het driejarige project (tsunami relief project) ten einde loopt en dat in dit convent sterk de behoefte blijft bestaan om de kinderen te ondersteunen bij het volgen van een studie. In de aanvraag wordt nogmaals kenbaar gemaakt dat vele kinderen geen ouders hebben, of dat de ouders dermate arm zijn dat de studiekosten van het kind niet kan worden betaald. Het gevolg hiervan zal zijn dat een 35 tal kinderen niet kunnen studeren, en geen goede basis voor hun toekomst wordt gelegd.

Specifiek voor dit project worden alle studiekosten voor deze kinderen, alsook computerlessen en het benodigde onderhoud aan de computers verzorgd.

Aangezien het een vernieuwde aanvraag is, zijn wij als Stichting actief op zoek gegaan naar een sponsor voor dit project. Redelijk snel is een aanmelding gekomen van iemand die een familielid heeft die gaat trouwen en graag van het gekregen geld, een goed doel willen ondersteunen, welke gericht is op opleidingen.

De huidige status van dit project is dat het door het bestuur is goedgekeurd (aangezien een sponsor is gevonden) en bijdraagt aan onze doelstellingen. Inmiddels heeft de sponsor het bedrag naar onze stichting overgemaakt en is ook het contract opgemaakt en naar Sri Lanka ter ondertekening verstuurd. Inmiddels is het contract getekend retour gekomen en is de betalingsopdracht in orde gemaakt en is het geld in goede orde aangekomen.

Vandaag is het annual report uit Sri Lanka ontvangen, waarin het e.e.a. is uitgelegd over hoe het er binnen het convent aan toe gaat. Onderstaand een klein deel uit het annual report waarin wordt uitgelegd wat de kinderen qua activiteiten doen, wat de zusters doen voor de kinderen, en wordt tenslotte Stichting Ayubowan bedankt.

Vandaag een brief naar Sri Lanka gestuurd met de vraag om het laatste rapport aangezien afgelopen september het éénjarige project is afgelopen. Zodra dit rapport is binnen gekomen zal dit hier worden gepubliceerd en zal het project als afgerond worden beschouwd.

Activities at Girls’ Home:

Keeping their apartment and surroundings clean.
Daily watering the flower garden and weeding.
Since we have engage for cooking the girls only scrape coconuts and the rest is done by the lady cook.
On Saturdays they do weekly cleaning. On Saturday and Sundays an hour of games which they enjoy very much.
They are allowed to useful TV programs and once a month a film.

Our Efforts:

Instructions are given daily on good manners and to observe the rules of the home.
We see to the cleanness of their departments.
They are looked their sick. If it is necessary taken to hospitals as well as private doctors.
The Sisters help them in their studies, visit their homes, give advice their parents and meet them individually and listen to their problems.

Our Thanks to Ayubowan Foundation:

Our great full thanks to Ayubowan foundation for the help given to our children for their maintenance and studies. The poor are looked after the Good God will bless the donors and their families. May your services continue to the poor.Our prayers will follow you.

Er is weer nieuws uit Sri Lanka gekomen in de vorm van een verslag over enkele activiteiten waaraan de kinderen hebben deelgenomen. Om dit verslag te bekijken klikt u hier.

Afgelopen week is het eindrapport binnen gekomen waarmee het project met goed gevolg is afgerond.

De kosten voor dit éénjarige project zijn uitgekomen op LKR 303.000. Inclusief de transactiekosten en met de wisselkoersverschillen is dit uitgekomen op € 2160,18.