Beginpagina > projecten > Pilot Engelse les voor de kinderen van het Good Shepherd Convent in Yatiyanthota (Project STF-012)

Update 07-01-2016

Helpen is fijn, maar als je het zelf kunt…..

Pilot Engelse les voor de kinderen van het Good Shepherd Convent in Yatiyanthota (Project STF-012) afgesloten

Een van de belangrijkste oorzaken waarom kinderen in Sri Lanka niet slagen voor hun opleiding is een achterstand in het vak Engels. Dit was voor ons de reden om een pilot, bijles Engels, te starten voor de meisjes van het Good Shepherd Convent in Yatiyanthota.

Samen met de zuster van het Yatiyanthota convent is een plan van aanpak opgesteld. Van hieruit is de pilot Engelse les gestart met 11 meisjes. De focus van de lessen liggen op het spreken van de Engelse taal. Het doel van de pilot was duidelijk! Deze kinderen Engels leren spreken zodat er voor deze kinderen een kans ontstaat, bijvoorbeeld een baan in het toerisme.

In augustus 2014 is de contactpersoon van Yatiyanthota, Nathalie, op bezoek geweest bij de kinderen in het convent. De kinderen hadden een Engelse voorstelling in elkaar gezet om haar te laten zien hoeveel vooruitgang ze geboekt hadden. Nathalie was enorm trots op de kinderen omdat er duidelijk verbetering te zien was in hun ontwikkeling!

Maar……. helpen is geweldig, gericht natuurlijk op uiteindelijk zelfredzaamheid. Dat is met het project nu ook bereikt. Want hoewel Stichting Ayubowan er op was voorbereid om het project te continueren, slaagt Yatiyanthota er in het zelf te continueren. Zo werd ons in november gemeld. Met zo mooi gezegd ‘een herschikking van de beschikbare middelen’, worden de lessen voortgezet met eigen mensen. Wat men wél nodig heeft is goed lesmateriaal. Daar wordt door Nathalie, onze contactpersoon voor Yatiyanthota, voor gezorgd. Wat dus zo genoemd kan worden, een Eigen Project van de schrijfouders. Helpen om het zelf te kunnen gaan doen! Project STF-012 is met een mooi resultaat afgesloten.   (STF = studiefonds).