Beginpagina > projecten > Podium voor culturele activiteiten in het Jeevananda Ashram convent in Tiruchirappalli, India (Project EP41-001)

Voor de oliebollenbakkers uit Ommen, begon het  jaar 2011 goed. Hun oliebollenactie was een groot succes. Zij bakten ongeveer 4200 stuks en dat ging heel voorspoedig. Het resultaat is een recordopbrengst van € 1932,- waaronder een flink bedrag aan giften.

De oliebollenbakkers hebben voor 2010 gekozen voor een project in Tiruchirappalli, in India. De reden hiervoor is dat zij in die locatie een schrijfkind hebben en daar dus een band mee hebben.

Momenteel is in Tiruchirappalli een behoefte aan een podium waar de kinderen culturele activiteiten op uit kunnen voeren. Ik hoor u denken, een podium, is dat wel in lijn met de doelstellingen van de stichting?
Jazeker, dit podium heeft namelijk een opvoedkundige waarde. In India (Sri Lanka natuurlijk ook…) is het namelijk de gewoonte dat de kinderen tijdens de schoolperiode les krijgen in de culturele normen en waarden die in dat prachtige land aanwezig zijn. Het podium dient namelijk als hulpmiddel tijdens de lessen, niets is namelijk zo leuk voor de kinderen als zij het geleerde op een cultureel podium ten uitvoer kunnen brengen.

De zuster van het convent heeft inmiddels te kennen gegeven enorm blij te zijn met een dergelijk podium.

De huidige status van dit project is dat het project is afgerond, sterker nog, 10 mei 2011 is het podium al gebruikt om de 16e “annual day” met de kinderen te vieren. Al met al is dit zelfs voor Indiase begrippen snel gerealiseerd. Onderstaand de foto, waarop de viering van de annual day op het podium wordt gevierd.

Het totaalbedrag voor dit project heeft INR 93.644,17 (Indische Roepie) bedragen, inclusief de transactiekosten en met de wisselkoersverschillen is dit uitgekomen op ongeveer € 1.582,01.

Het hoort hier eigenlijk niet onder dit project thuis, maar het resterende bedrag gaat naar het “armen” schooltje in Moragahakanda Watta (nabij Kalutara, Sri Lanka). De oliebollenbakkers hebben vorig jaar ook een bijdrage aan dit “armen” schooltje geleverd.
Het is speciaal opgericht voor kinderen uit de allerarmste gezinnen waarvan de ouders zelfs geen geld hebben om de minimale dingen te kopen die nodig zijn om naar school te gaan.

Voor € 36,- kan worden aangeschaft:
1 paar schoenen;
3 uniformen (1 wordt gedragen, 1 in de was en 1 in de kast);
5 x ondergoed en
1 schooltas.

Met het resterende bedrag kunnen we 10 kinderen een jaar lang naar school laten gaan (het onderwijs op zich is gratis in Sri Lanka, maar alle schoolspulletjes zoals hierboven vermeld niet).

Echt een prachtig resultaat.