Beginpagina > projecten > Realisatie van twee toiletten in Jaffna (project 13B11)

Enige tijd geleden is de reconstructie van het schoolgebouw voor 150 kinderen met goed gevolg afgerond en in juli 2010 feestelijk geopend. Echter kwamen ze er al snel achter dat twee toiletten met 150 kinderen (voor de reconstructie waren het er 60) niet voldoende is. Typisch Sri Lanka…

Om die reden heeft Stichting Ayubowan besloten een tweetal extra toiletten te realiseren.

In dit geval snijdt dit project aan twee kanten. Kinderen (onze doelgroep) zijn het meest kwetsbaar. Op plekken waar veel kinderen samenkomen, zoals op dit convent, is met goede hygiëne dan ook het meest te winnen, namelijk het beperken van diarree. Het bouwen van toiletten bij dit convent is cruciaal bij het oplossen van deze problemen.

Een eenvoudige manier om gezond te blijven.

Ondanks dat door de wederopbouw van het Noorden van Sri Lanka weinig aannemers bereid waren een relatief kleine renovatie uit te voeren, is deze wel gevonden. Hierdoor zijn de eerste stappen genomen. Een oud schuurtje is afgebroken en op die locatie zijn de nieuwe toiletten geplaatst. In het begin aangegeven dat de Sri Lankaanse bouwstijl apart is te noemen en dat is gebleken, dit is terug te zien op de foto’s.Na een korte periode (ongeveer 2 maanden) is de realisatie van de toiletten gereed gekomen. Voor Sri Lankaanse begrippen enorm snel.

Het totaalbedrag voor dit project was LKR 161.867,65, inclusief de transactiekosten en met de wisselkoersverschillen is dit uitgekomen op ongeveer € 1079.