Beginpagina > projecten > Realiseren computerlokaal in Moragahakanda Watta (Project 2010-36)

Realiseren computerlokaal in Moragahakanda Watta (Project 2010-36)

Aangezien dit schooltje ver buiten de “bewoonde wereld” ligt, wordt deze nagenoeg niet door de Sri Lankaanse overheid gesteund. Het is letterlijk een “armen schooltje”. Indien het financieel maar eventjes kan zullen ouders hun kinderen hier niet naar toe sturen. Computerlessen zijn al standaard op de grotere scholen in de grotere steden en is niet beschikbaar in dit schooltje. Om die reden gaat Stichting Ayubowan hier een computerlokaal realiseren.

Afgelopen jaar is een studiefonds gestart in Moragahakanda Watta (nabij Kalutara), met een verbluffend resultaat! 29 kinderen kregen een volledige outfit ( 3 uniformen, schooltas, schriften ed.). Maar daarnaast is ook de lokale middenstand ondersteund, studiemiddelen en stoffen voor de uniformen zijn in lokale winkels gekocht en door lokale naaisters gemaakt die dus ook een bron van inkomsten hadden.

Er staan al computers klaar voor installatie, deze zijn door een andere stichting gedoneerd.

Nu komt het probleem: Het schooltje is een open schooltje (geen ramen), dus plaatsing van de computers in deze school zou beteken dat door de weersinvloeden (wind en regen) binnen een jaar alle computers alweer vervangen zouden moeten worden, en is dus behoefte aan een wind- en waterdicht lokaal.

De manier waarop dit project zal worden uitgevoerd, draagt wederom bij aan de lokale economie. De benodigde materialen worden lokaal gekocht en voor de bouwactiviteiten worden plaatselijke “werkelozen” ingehuurd. Deze mensen hebben dan weer inkomen en kunnen dan …………. (macro economie in micro vorm).

Maar ook aan de controle van de bouwactiviteiten en de voortgang ervan is gedacht, en zijn inmiddels (zeer betrouwbare) lokale personen geregeld.

Deze verbouwing is onder andere bekostigd door de opbrengst van de kunstveiling welke op 14 november 2010 in Prinsenbeek is gehouden, maar ook door een zeer gulle gever die graag aan één project gekoppeld wilde worden. Hiervoor zijn wij zeer erkentelijk, want alleen zo kunnen wij dit werk blijven continueren.

De status van dit project is dat het is afgerond.