Beginpagina > projecten > Renoveren van deuren, ramen, afvoeren en kranen in Matale (Project 2011-09)

Tijdens het werkbezoek van november 2009 aan het St. Agnes’ Convent in Matale is het verzoek gedaan of wij de deuren, ramen, afvoeren en kranen kunnen renoveren. De reden hiervoor is dat de huidige status van deze zaken niet meer voldoen en sterk verouderd en vervallen zijn.

Zoals aangegeven zijn de deuren en ramen volledig versleten en biedt het convent hierdoor onvoldoende bescherming voor de kinderen die er leven. Iedereen kan in en uitlopen en dat willen we niet.

Daarnaast zijn voorzieningen op het gebied van goede hygiëne in Sri Lanka de eerste levensbehoefte voor kinderen (onze doelgroep) aangezien zij het meest kwetsbaar zijn. Op plekken waar veel kinderen samenkomen, zoals op dit convent, is met goede hygiëne dan ook het meest te winnen, namelijk het beperken van diarree.

Het renoveren van wasgelegenheden (kranen en afvoeren) bij dit convent is cruciaal bij het oplossen van deze problemen. Het maakt bovendien een enorm verschil als kinderen hun handen wassen met schoon water. Vooral na toiletbezoek en vóór het eten. Alleen al door handen wassen kan meer dan 40 procent van het aantal gevallen van diarree wereldwijd worden voorkomen (Bron: Verenigde Naties en edethelpt).

In Matale ontbreken wasgelegenheden, waardoor bacteriën zo de kans krijgen zich snel te verspreiden. Het grondwater dat dienst doet als drinkwater raakt door het ontbreken van een goede afvoer hierdoor besmet, evenals het voedsel dat ermee wordt bereid. Daarnaast verspreiden dieren de bacteriën, omdat ze door het afvalwater heen scharrelen en in en rondom het huis lopen.

Tenslotte wordt in dit project ook het vernieuwen van enkele werktafels (in de keuken) meegenomen wat een goede hygiëne en dus kans op ziektes verkleint.

Dus het renoveren van de kranen en afvoeren is een eenvoudige manier om gezond te blijven.

Om de hygiëne en dus de kans op het verspreiden van ziektes en de veiligheid van kinderen te bevorderen heeft Stichting Ayubowan besloten het St. Agnes’ Convent in Matale hierin te voorzien. Foto’s van de huidige situatie staan onderaan de pagina.

De huidige status van het project is dat het is afgerond. De in het contract vastgelegde afspraken zijn nagekomen en de kinderen kunnen dus weer onder hygiënische omstandigheden in het tehuis leven.

Het totaalbedrag van deze renovatie is uitgekomen op LKR 104.535. Inclusief de transactiekosten en koersverschillen vertegenwoordigd dit een bedrag van € 660,88.