Beginpagina > projecten > Sponsoren aanschaf vriezer voor oude dames in Nayakakanda (project 2012-06)

Sponsoren aanschaf vriezer voor oude dames in Nayakakanda (project 2012-06)

Tijdens het werkbezoek in januari 2012 hebben we het verzoek gekregen van de zuster van Nayakakanda met de vraag of onze stichting een diepvriezer kan regelen voor de oudere dames. De reden hiervoor is dat er momenteel geen vriezer is en er dus geen eten voor meerdere maaltijden kan worden gekookt en per definitie dit duurder is dan in één keer een wat grotere hoeveelheid te kopen en te koken.

Het probleem wat dit met zich mee brengt is dat voedsel snel bederft waardoor het voor de keukenbrigade erg lastig is alle oudjes een “goede” maaltijd voor te zetten. Daarnaast kan er bij een grotere aankoop korting worden gekregen, maar bij gebrek aan voldoende opslagmogelijkheden is het eten onnodig duurder, terwijl aan geld al een gebrek is om alle oudjes te kunnen onderhouden.

Daarom heeft het bestuur besloten deze aanvraag te honoreren, zodat zij minder geld kwijt zijn aan het levensonderhoud voor de oudere dames in het convent. Een bijkomend voordeel is dat we hebben bewerkstelligd dat we de vriezer die Stichting Ayubowan enige tijd geleden aan Gampola heeft gegeven niet meer wordt gebruikt omdat de elektriciteitsrekening erg hoog werd door het gebruik ervan.

Dus middels een klein bedrag voor de transportkosten creëren we hier een win-win situatie mee de ruimte die de vriezer inneemt in Gampola komt hierdoor vrij en de oudere dames krijgen de gewenste vriezer.

Dit project is inmiddels afgerond. De ‘verhuizing’ van de vriezer van Gampola naar Nayakakanda heeft plaats gevonden. We kunnen niet anders stellen dat de coördinatie in Sri Lanka uitstekend is verlopen.

De verantwoordelijke zuster van Nayakakanda heeft namens de oudere een bedankje gestuurd:

Gratitude is the memory of Heart!