Beginpagina > projecten > Sponsoren reparatie vloeren in de studieruimte en slaapzaal in Negombo (Project 2013-05)

Sponsoren reparatie vloeren in de studieruimte en slaapzaal in Negombo (Project 2013-05)

De bovenstaande foto’s laten de huidige en erg gevaarlijke situatie zien, maar vanzelfsprekend ook het tussentijdse resultaat.

Enige tijd geleden ontvingen wij via één van onze contactpersonen een aanvraag voor hulp uit Negombo. Hierin werd aangegeven dat de leefomstandigheden van de kinderen in de ruimtes waar ze op blote voeten lopen, verre van ideaal zijn. De ruimten waar de kinderen gebruik van maken zijn op diverse punten sterk verouderd en vervallen. Het verzoek is dan ook wij de reparatie aan de vloer in de studieruimten, en de slaapzaal willen financieren. Zoals aangegeven zijn de vloeren in de studieruimte en slaapzaal aan reparatie toe. Deze zitten namelijk vol scheuren, waardoor de voeten van de kinderen open gehaald kunnen worden in de St. Joseph convent in Negombo. 

Dit betekent dat het convent hierdoor onvoldoende bescherming voor de kinderen die er leven biedt. Door de reparaties van de vloeren vindt een enorme verbetering van de leefomstandigheden van de kinderen plaats. Klink luxe, echter lopen de kinderen op blote voeten en dagelijks ontstaan weer nieuwe losse stukken beton waar de kinderen overheen moeten lopen en dat is echt oncomfortabel! 

De reden dan Stichting Ayubowan heeft besloten het St. Joseph convent in Negombo te ondersteunen, is gelegen in het feit dat de vereiste reparaties in het belang van de kinderen zijn en dus de basale leefomstandigheden in positieve zin beïnvloeden. Dergelijke zaken vallen dus onder de doelstellingen van onze stichting. 

Ondanks de hoge kosten van de reparaties is een sponsor bereid gevonden deze te betalen en mede daardoor voeren we deze reparaties uit. 

De status van dit project is dat het volledig is afgerond.

De foto’s van het eindresultaat staan hierboven weergegeven en dit betekent dat de kinderen weer op een veilige manier in het kindertehuis kunnen verblijven zonder dat ze de voeten bezeren.

De totale kosten voor de renovatie zijn uitgekomen op LKR 834.305.
Met de wisselkoersverschillen komt dit overeen met € 5.065.