Beginpagina > projecten > Sponsoren schoolmeubilair en speeltoestellen voor een pre-school in Vavuniya (Project 2013-04)

Sponsoren schoolmeubilair en speeltoestellen voor een pre-school in Vavuniya (project 2013-04)

Enkele weken geleden ontvingen wij een aanvraag uit Vavuniya (Noordelijke provincie van Sri Lanka) met de vraag of Stichting Ayubowan bereid is te helpen met het verkrijgen van tafeltjes en stoeltjes voor de kinderen zodat ze niet meer staand of op de grond les hoeven te krijgen.

De motivatie om dit te gaan doe is dat Vavuniya is plat gebombardeerd tijdens de oorlog. De mensen proberen weer het dagelijks leven op te bouwen en daarbij horen ook scholen.

Een voor ons bekende zuster is vanuit Jaffna naar dit afgelegen dorpje gegaan en is een preschool aan het opstarten, alleen hebben ze geen geld voor tafeltjes en stoeltjes en de mensen van wie de kinderen les krijgen al helemaal niet. Dit zijn namelijk zeer arme mensen die door de hevige oorlog zijn getroffen.

Momenteel is het schooltje gehuisvest in een schuurtje van de kerk. Echter is daar geen enkele faciliteit voor de kinderen om er een fatsoenlijke school van de maken. Om deze reden heeft onze stichting besloten dit verzoek te honoreren. Zeker omdat het Noorden erg achter is gebleven als gevolg van de oorlog en de kinderen in die provincie ook een betere toekomst verdienen en de basis daarvoor is een opleiding.

De status van dit project is dat het is afgerond. Naast de aanschaf van de tafeltjes en stoeltjes hebben we ook de aanschaf van speeltoestellen voor onze rekening genomen. De reden hiervoor is dat de kinderen in ieder geval ook wat vertier hebben wat bijdraagt aan een solide basis voor dit startende schooltje en kunnen de kinderen spelenderwijs de oorlog verwerken.
Samenvattend hebben we voor dit project een bijdrage geleverd zodat de kinderen zittend op een stoeltje en achter een tafeltje de lessen kunnen volgen en gebruik kunnen maken van de nieuwe speeltoestellen. Dit alles draag bij aan de doelstellingen dat ook de kansarme kinderen uit het door oorlog ernstige getroffen Noorden uit Sri Lanka op een goede en menswaardige manier een basis kunnen leggen voor een goede toekomt.

In het fotoboek zie je de oude en nieuwe situatie.