Beginpagina > projecten > Scholing en eten voor de Sri Gunananda Junior School van Dr. Goonewardena (project 2014-03 FLASH)

Scholing en eten voor de Sri Gunananda Junior School van Dr. Goonewardena (project 2014-03 FLASH)

Dr. Goonewardena is een vrouwelijke arts die al jarenlang, naast haar baan, belangeloos zorg heeft verleent in de sloppenwijken van Colombo.
In deze sloppenwijken zorgde zij ervoor dat kinderen melkpoeder konden krijgen, dat ouderen in Nebodawature en Matara een pensioentje ontvingen en dat een groep jongeren een zaterdagschool konden volgen.

Op dit moment ondersteunt Dr. Goonewardena alleen nog de Sri Gunananda Junior School in Opatha. Stichting Projecten FLASH heeft Dr. Goonewardena in haar werk en inzet sinds 1995 geholpen.

De structurele donaties voor Dr. Goonewardena zijn bestemd voor de Sri Gunananda Junior School in Opatha . Hier krijgen de kinderen een kleine snack en melk, zodat ze niet met een volledig lege maag de lessen moeten volgen en dus meer geconcentreerd in de klas zitten en op deze wijze beter kunnen leren. De ouders van deze kinderen zijn zo enorm arm dat het al een wonder is dat deze kinderen naar school gaan en een dergelijke maaltijd is een motivatie de kinderen naar school te sturen want dan hoeven de ouders dit niet te bekostigen. Een win-win situatie dus want nu gaan de kinderen wel naar school en kunnen ze bouwen aan een betere toekomst door middel van een studie!

Tijdens het werkbezoek welke door Stichting Ayubowan in maart 2014 is uitgevoerd hebben we kennis gemaakt met dit project en ook de medewerkers die daar werkzaam zijn. De eerste indrukken zijn positief en dat dit project daadwerkelijk bijdraagt aan een betere concentratie tijdens de lessen en de kinderen hierdoor beter leren. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de samenwerking goed zal verlopen.

In het album zie je foto’s van hoe het er tijdens het werkbezoek van 2014 uitzag. Zo krijg je een mooi beeld van de kinderen en hun omgeving.