Beginpagina > projecten > Studiefinanciering A-level opleiding (Project JvdP016)
JvdP016

Studiefinanciering A-level opleiding (Project JvdP016)

Enige tijd geleden ontvingen we uit Pamanugama, het westen van Sri Lanka, een verzoek om een A-level opleiding (HAVO niveau) voor een 23-jarig meisje te financieren.

Binnen het bestuur hebben we hiernaar gekeken en de aanvraag voldoet aan de doelstellingen van Stichting Ayubowan, en zal met de middelen uit het Johan van der Poll studiefonds worden gefinancierd.
Zoals aangegeven betreft het een A-level opleiding voor een 23 jarig meisje uit Pamanugama. De reden dat we dit meisje gaan helpen is vanwege de zeer schrijnende situatie. Zonder onze studiefinanciering ziet de toekomst van dit meisje er niet goed uit. Haar situatie is als volgt:

Toen het meisje klein was heeft de vader het gezin verlaten. Enkele jaren geleden heeft haar moeder een nieuwe man leren kennen en heeft hierdoor haar dochter ‘verbannen’.
Het meisje wordt sinds die tijd door haar zeer arme tante opgevangen en opgevoed. Haar tante heeft eveneens geen man en heeft het erg zwaar om überhaupt al rond te komen. Dit betekent dat zonder de hulp van Stichting Ayubowan dit meisje nooit naar school kan gaan en geen enkele kans zal hebben op een goede toekomst.
Ze is vanwege deze geboden kans enorm gemotiveerd om de studie te laten slagen en heeft na het behalen van dit A-level een gedegen basis die kansen bieden voor een baan. Een zeer mooi doel om te ondersteunen dus…

Het meisje is heeft wel het O-level (MAVO niveau) behaald en zal nu gedurende de periode van twee jaar de A-level opleiding gaan volgen. De kosten voor deze opleiding bedragen LKR 121.200 en zijn hoofdzakelijk voor de bijlessen voor de vier belangrijkste en moeilijkste vakken en vinden meerdere keren per week plaats. Zonder deze bijlessen is vanwege de achterstand van het meisje het behalen van dit niveau zeer onzeker.

De huidige status van het project is dat het meisje de A-level opleiding heeft afgerond en haar toekomst in positieve mate is beïnvloed en zij zeker goede kansen heeft op de arbeidsmarkt.