Beginpagina > projecten > Studiefinanciering voor 30 arme kinderen in West Sri Lanka (STF-014)

Studiefinanciering voor 30 arme kinderen in de Ja-Ela en Kandana omgeving (Noord Sri Lanka)  (STF-014)

In 2012 zijn we een speciale samenwerking aangegaan met de Rotary Club uit Ja-Ela / Kandana om samen met hen 20 studenten (zowel meisjes als jongens) te voorzien van een studiefonds. Het doel van dit studiefonds is dat de studenten financiële ondersteuning ontvangen voor het aanschaffen van studiemiddelen met als eindresultaat een afgerond A-level (vergelijkbaar met HAVO niveau in Nederland). Dit project had projectnummer STF-011.

Inmiddels is dat project zeer positief gebleken en zijn alle 20 kinderen geslaagd. Reden om deze uitzonderlijke situatie te continueren en zelfs uit te breiden met 10 extra kinderen waardoor het totale aantal uitkomt op 30 voor de periode 2015-2017.

Net als project STF-011 is dit studiefonds bestemd voor de allerarmste kinderen uit de Ja-Ela en Kandana omgeving die hiermee de mogelijkheid krijgen te gaan studeren.

Door het verstrekken van deze ‘scholarships’ komt een goede toekomst van die kinderen een stap dichterbij. Stichting Ayubowan is dan ook van mening dat de kinderen met een goede opleiding in Sri Lanka beter af zijn, aangezien zij zo op eigen benen komen te staan.

Dit sluit dan ook naadloos aan op zowel de doelstellingen.

Tenslotte is een goede controle van dit studiefonds geborgd met een lokaal contactpersoon in Sri Lanka, zodat we altijd goed op de hoogte worden gehouden van de vorderingen van de studenten.

December 2014:
De huidige status van het project is dat het door het bestuur is goedgekeurd en het contract ondertekend uit Sri Lanka retour is gekomen. Het geld voor de eerste periode is naar Sri Lanka overgemaakt. Dit bedrag zal worden verdeeld onder studenten van twee meisjes scholen, te weten het St. Sebastian’s Convent in Kandana en het Mary Immaculate Convent in Tudella, Ja-Ela.

De totale kosten voor dit studiefonds van januari 2015 tot eind 2017 (30 A –level studies) is begroot op LKR 1.080.000. Dit komt overeen met € 6.604.

Wil jij ook bijdragen aan de studies van deze meisjes? Maak dan je gift over op IBAN NL33INGB0003 961585 t.n.v. Stichting Ayubowan, o.v.v. STF-014, dan zorgen wij ervoor dat je gift op de juiste plek komt!