Beginpagina > projecten > Studiefinanciering voor het St. Cecilia’s College in Batticaloa (STF-002)

Studiefinanciering voor het St. Cecilia’s College in Batticaloa (STF-002)

Ook het St. Cecilia’s College in Batticaloa valt onder het studiefinancieringsprogramma van Stichting Ayubowan. Een mooie manier om kansarme kinderen te ondersteunen bij het behalen van hun basisopleiding. Al voor €7,50 per maand kan 1 kind naar school!

Al meerdere jaren maken zij gebruik van ons studiefonds. Ieder jaar bekijken we de resultaten en de boekhouding en als dit op orde is, en we beschikken over voldoende middelen, wordt onze steun aan hen voor een jaar verlengd.

Het anual report welke recent over het jaar 2013 is ontvangen bleek de administratie goed op orde te zijn. Zoals afgesproken worden de allerarmste kinderen die normaliter niet in staat zouden zijn geweest een opleiding te volgen geholpen met dit studiefonds. Het annual report hebben we vanwege de privacy van de kinderen niet gepubliceerd, maar duidelijk is geworden dat het geld voor 100% wordt gebruikt voor datgene waar het voor is bedoeld, namelijk ondersteuning van de allerarmste kinderen op het St. Cecilia’s College, zodat zij geen dropout worden en gewoon hun studie kunnen blijven volgen.

Doordat het annual report over 2013 is ontvangen en voldoet aan de vereisten is besloten ook de €1.500. voor het jaar 2014 over te maken en we op deze wijze opnieuw vele kinderen kunnen ondersteunen bij de totstandkoming van een betere toekomst doordat zij hun opleidingen kunnen afronden!

Dit programma sluit naadloos aan op zowel de doelstellingen van onze stichting.

Echter doordat de ondersteunde kinderen uit gezinnen met zeer zware leefomstandigheden komen, hebben ze daardoor vaak ook een leerachterstand. Om juist die kinderen te helpen heeft Stichting Ayubowan voor deze kinderen besloten net als het afgelopen jaar een bijlesprogramma te financieren. Inmiddels weten we dat de resultaten hiervan significant zijn omdat er meer kinderen nu wel de examens halen. Meer lezen over ons project voor de bijlessen? Klik hier.

De totale kosten voor dit studiefonds zijn € 1.500 per jaar en worden dus bekostigd door onze studiefinancierders!