Beginpagina > projecten > Studiefinanciering voor het St. Mary’s college in Trincomalee (STF-004)

Studiefinanciering voor het St. Mary’s college in Trincomalee (STF-004)

Het St. Mary’s College in Trincomalee, ontvangt ondersteuning vanuit het studiefonds.

Zonder persoonlijk contact kan voor € 7,50 per maand 1 kind naar school. Dit noemen we het studiefonds. De school houdt uiteraard wel precies bij wie er gebruik van maakt en wat de resultaten zijn. Die controleren we tijdens het tweejaarlijks werkbezoek.

De kinderen op deze school zijn erg gemotiveerd om goede resultaten te boeken. De reden hiervoor is dat veel ouders van deze kinderen door oorlogswonden niet meer kunnen werken en zij dus in de toekomst voor hun ouders willen zorgen. Een erg aandoenlijk verhaal en om die reden dan ook een zeer mooie bijdrage van dit studiefinanciering project.

De dag van de kinderen ziet er overigens enorm zwaar uit:
De kinderen staan om 05.00 uur op. Beginnen dan met een uur ochtendgymnastiek. Daarna gaan ze ontbijten en om 07.30 begint school. Die eindigt om 13.30 uur. Bij terugkomst moeten de kinderen taken uitvoeren en leren tot het avondeten om 19.30. Na het eten moeten ze opnieuw gaan studeren en om 22.00 uur naar bed. Een flink heftig schema voor die jonge kinderen en de Nederlandse kinderen mogen niet meer klagen nadat ze dit hebben gezien!!

Dus ook dit programma sluit naadloos aan op zowel de doelstellingen van onze stichting alsmede één van de millenniumdoelen. Het annual report over 2013 is ontvangen en ook hiervoor geldt dat de bedragen terecht zijn gekomen bij de allerarmste kinderen waardoor zij middels de bijlessen goed mee konden komen en geen ‘dropouts’ werden.

Dit betekent dat ook voor 2014 weer €1.500 is gereserveerd, alleen is het rekening nummer door de bank in Sri Lanka gewijzigd (alles gebeurd met de hand en iets wijzigen is zeer eenvoudig, maar het herstellen duurt vaak vele weken). Dus zodra de bank de rekening gegevens weer heeft hersteld zullen wij het bedrag alsnog overmaken, daar wordt op dit moment nog even op gewacht.

In maart 2014 hebben we een bezoek gebracht aan dit studie financiering project. Tot onze verrassing had de zuster een mooie document gemaakt waar de situatie per kind was uitgelegd, hoe het er daar aan toe gaat en tevens zijn er nog een aantal extra kinderen die onze hulp nodig hebben. In dit document kun je al deze informatie terug lezen. Dit geeft een goed beeld welke kinderen qua situatie worden ondersteund.

Op de foto’s een aantal deelnemers en foto’s van de school. Zo krijg je een goed beeld hoe het er is.