Beginpagina > projecten > Traumaverwerking voor ruim 4000 kinderen (Project 2007-03)

Het college van diakenen van de Protestantse gemeente Langedijk Noord is een project voor drie jaar aangegaan met de stichting Ayubowan. Op dertien scholen tussen Trincomalee en Batticaloa worden 4367 kinderen geholpen met het verwerken van de trauma’s opgelopen door de tsunami en de burgeroorlog. Per jaar wordt € 5.000,00 gestort wat neerkomt op € 2,50 per kind.

Onderstaand een korte video impressie die tijdens het laatste werkbezoek is gemaakt. Het betreft schooltjes in het gebied tussen Trincomalee en Batticaloa. Verder is hieruit op te maken dat het nog steeds een zeer arm gebied is, maar ons viel wel op dat de kinderen de opgelopen trauma’s afgelopen periode een plaats hebben kunnen geven (natuurlijk voor zover dat mogelijk is).

Één van de methoden voor het verwerken van trauma’s is om de kinderen te laten tekenen wat zij beleefd hebben. Een aantal van deze tekeningen hebben zij opgestuurd.

De status van dit project is dat de laatste termijn betaling is uitgevoerd en dat er een bevestiging uit Sri Lanka ins ontvangen dat het geld is aangekomen. Hiermee is het project afgerond en willen wij nogmaals onze sponsoren bedanken die dit project mede mogelijk hebben gemaakt.