Beginpagina > projecten > Tsunami relief in Carmels Girlshome (Project 2007-01)

Op 2 mei 2007 is Stichting Ayubowan gestart met een tsunami reliëf project in het Carmel Girls home in Akkaraipattu. Zoals de naam al aangeeft is dit project bedoeld om de 35 kinderen die in het convent leven te helpen met het verwerken van onder andere trauma’s veroorzaakt door de tsunami.

Dit project is aangegaan voor een periode van 5 jaar en zal op 2 mei 2010 worden afgerond (het wachten is nog op de bevestiging dat de laatste termijn in Sri Lanka is ontvangen). Daarnaast is de bijdrage eveneens gebruikt voor de kinderen t.a.v. levensonderhoud, studie en extra zorg. Zoals eerder aangegeven loopt dit project ten einde en is veel goed werk verzet.

Er is onder andere een computerlokaal ingericht, zijn veel leuke activiteiten opgezet, zoals danslessen, en leuke uitjes, om zo hun trauma’s spelenderwijs te laten verwerken. Daarnaast zijn diverse bijlesklassen opgezet, om zo de kinderen die achterstand hadden opgelopen bij hun studie, o.a. door de opgelopen trauma’s, in te halen.De huidige status van dit project is dat het laatste annual report is ontvangen en daarmee ook de laatste termijn is betaald. Inmiddels is de bevestiging uitSri Lanka binnen gekomen, dat het geld daar in goede orde is ontvangen. Hiermee kan dan ook worden gemeld dat het project de status “gereed” heeft gekregen en hiermee tot een goed eind is gekomen.

Tenslotte heeft de zuster ook een bedankje geschreven met de volgende tekst:

Dear Mr. Gabriël Koetsier,
Thank you very much for helping to Carmel Girls’ Home for the past five years. Many children have profited by this help intheir education.

God Bless the donors and their Families for their sacrifices. Once again I am grateful to them for their help.
With Love and Prayers Sr.L. and children.

De totale kosten van dit project (5 jaar en 35 kinderen) zijn LKR 1.824.251, dit vertegenwoordigt een bedrag van €12.000 (wisselkoersverschillen zijn daarin meegenomen).